douyun1972 2013-04-10 15:07
浏览 60
已采纳

从/ images获取图像

I have this code to upload data into mysql (including images):

<?
require("connect.php");

$gravar_descricao = $_POST['descricao'];
$gravar_observacoes = $_POST['observacoes'];
$gravar_imagem01 = $_FILES['imagem01'];
$gravar_imagem02 = $_FILES['imagem02'];
$gravar_imagem03 = $_FILES['imagem03'];
$gravar_imagem04 = $_FILES['imagem04'];
$gravar_imagem05 = $_FILES['imagem05'];
$gravar_imagem06 = $_FILES['imagem06'];

  if (!empty($gravar_imagem01["name"])) {

  preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem01["name"], $ext);

$nome_imagem = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];

$caminho_imagem = "../../images/" . $nome_imagem;

  move_uploaded_file($gravar_imagem01["tmp_name"], $caminho_imagem);

}


$sqlinsert = "INSERT INTO tb_carros (id_carro, descricao, observacoes, imagem01, imagem02, imagem03, imagem04, imagem05, imagem06) 
            value ('', '$gravar_descricao', '$gravar_observacoes', '$gravar_imagem01', '$gravar_imagem02', '$gravar_imagem03', '$gravar_imagem04', '$gravar_imagem05', '$gravar_imagem06')";

mysql_query($sqlinsert) or die ("Nao foi possivel salvar os dados");

  echo "Dados inseridos com sucesso";

?>

As you can see, I'm working with just the imagem01 in the code to get the result I want. Then I'll work with the other images.

That code works fine and saves the image01 in ../../images as well. But I want to show this image in carro_admin.php (the code):

<?

require("db/connect.php");

session_start();
     if(isset($_SESSION['logged_in'])) {
           session_start();
     } else {
           header("location:index.php");   
     }

$sql = "SELECT * FROM tb_carros";

$limite = mysql_query("$sql");

$dados = array();
while ($sql = mysql_fetch_array($limite) ) {
    $dados[] = $sql;
}
?> 
....
<div class="fotoResumo">
    <img src="../images/<?=$row['imagem01'] ?>" /> <!-- the carro_admin.php is one level up of the insert code -->
</div><!-- END of fotoResumo -->

<div class="dadosResumo">
     Descricao: <?=$row['descricao']?><br /><br />
     Observacoes:   <?=$row['observacoes']?><br /><br />
</div><!-- END of dadosItem -->

The data from descricao and observacoes are loading fine but, the imagem01 shows a broken image icon. What's wrong?

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dongyongan9941 2013-04-14 13:42
    关注

    I solved it guys. Here is the final code:

    <?
    
                require("connect.php");
    
                $gravar_carro = $_POST['carro'];
                $gravar_valor = $_POST['valor'];
                $gravar_ano = $_POST['ano'];
                $gravar_km = $_POST['km'];
                $gravar_cor = $_POST['cor'];
                $gravar_portas = $_POST['portas'];
                $gravar_combustivel = $_POST['combustivel'];
                $gravar_cambio = $_POST['cambio'];
                $gravar_final_placa = $_POST['final_placa'];
                $gravar_carroceria = $_POST['carroceria'];
                $gravar_descricao = $_POST['descricao'];
                $gravar_observacoes = $_POST['observacoes'];
                $gravar_imagem01 = $_FILES['imagem01'];
                $gravar_imagem02 = $_FILES['imagem02'];
                $gravar_imagem03 = $_FILES['imagem03'];
                $gravar_imagem04 = $_FILES['imagem04'];
                $gravar_imagem05 = $_FILES['imagem05'];
                $gravar_imagem06 = $_FILES['imagem06'];
    
    
    
                            preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem01["name"], $ext);
                            preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem02["name"], $ext);
                            preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem03["name"], $ext);
                            preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem04["name"], $ext);
                            preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem05["name"], $ext);
                            preg_match("/\.(gif|bmp|png|jpg|jpeg){1}$/i", $gravar_imagem06["name"], $ext);
    
    
                            $nome_imagem01 = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];
                            $nome_imagem02 = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];
                            $nome_imagem03 = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];
                            $nome_imagem04 = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];
                            $nome_imagem05 = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];
                            $nome_imagem06 = md5(uniqid(time())) . "." . $ext[1];
    
    
                            $caminho_imagem01 = "../../images/" . $nome_imagem01;
                            $caminho_imagem02 = "../../images/" . $nome_imagem02;
                            $caminho_imagem03 = "../../images/" . $nome_imagem03;
                            $caminho_imagem04 = "../../images/" . $nome_imagem04;
                            $caminho_imagem05 = "../../images/" . $nome_imagem05;
                            $caminho_imagem06 = "../../images/" . $nome_imagem06;
    
                            move_uploaded_file($gravar_imagem01["tmp_name"], $caminho_imagem01);
                            move_uploaded_file($gravar_imagem02["tmp_name"], $caminho_imagem02);
                            move_uploaded_file($gravar_imagem03["tmp_name"], $caminho_imagem03);
                            move_uploaded_file($gravar_imagem04["tmp_name"], $caminho_imagem04);
                            move_uploaded_file($gravar_imagem05["tmp_name"], $caminho_imagem05);
                            move_uploaded_file($gravar_imagem06["tmp_name"], $caminho_imagem06);
    
    
    
                            $sqlinsert = "INSERT INTO tb_carros (id_carro, carro, valor, ano, km, cor, portas, combustivel, cambio, final_placa, carroceria, descricao, observacoes, imagem01, imagem02, imagem03, imagem04, imagem05, imagem06)
                            value ('', '$gravar_carro', '$gravar_valor', '$gravar_ano', '$gravar_km', '$gravar_cor', '$gravar_portas', '$gravar_combustivel', '$gravar_cambio', '$gravar_final_placa', '$gravar_carroceria', '$gravar_descricao', '$gravar_observacoes', '$nome_imagem01', '$nome_imagem02', '$nome_imagem03', '$nome_imagem04', '$nome_imagem05', '$nome_imagem06')";
    
    
                            mysql_query($sqlinsert) or die ("Nao foi possivel salvar os dados");
    
    
                            echo "Dados inseridos com sucesso";
    
                ?>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 求数据集和代码#有偿答复
  • ¥15 关于下拉菜单选项关联的问题
  • ¥20 java-OJ-健康体检
  • ¥15 rs485的上拉下拉,不会对a-b<-200mv有影响吗,就是接受时,对判断逻辑0有影响吗
  • ¥15 使用phpstudy在云服务器上搭建个人网站
  • ¥15 应该如何判断含间隙的曲柄摇杆机构,轴与轴承是否发生了碰撞?
  • ¥15 vue3+express部署到nginx
  • ¥20 搭建pt1000三线制高精度测温电路
  • ¥15 使用Jdk8自带的算法,和Jdk11自带的加密结果会一样吗,不一样的话有什么解决方案,Jdk不能升级的情况
  • ¥15 画两个图 python或R