艾特逆流成河 2017-01-15 09:26 采纳率: 0%
浏览 3011

Linux locale全是C 是怎么回事

[root@VM_207_53_centos /]# locale
LANG=C
LC_CTYPE="C"
LC_NUMERIC="C"
LC_TIME="C"
LC_COLLATE="C"
LC_MONETARY="C"
LC_MESSAGES="C"
LC_PAPER="C"
LC_NAME="C"
LC_ADDRESS="C"
LC_TELEPHONE="C"
LC_MEASUREMENT="C"
LC_IDENTIFICATION="C"

我看网上全是utf-8 怎么到我这就是c了

  • 写回答

1条回答

  • 枫舞的季节 2017-01-15 10:49
    关注

    在函数setlocale 有下面的说明文字
    The locale argument is a pointer to a string that specifies the name of the locale. If locale points to an empty string, the locale is the implementation-defined native environment. A value of C specifies the minimal ANSI conforming environment for C translation. The C locale assumes that all char data types are 1 byte and that their value is always less than 256.

    At program startup, the equivalent of the following statement is executed:

    setlocale( LC_ALL, "C" );

    说是所有的字符集都是ANSI,假设字符都是1个字节,都小于256

    我想这里的配置应该和这个一个意思吧。(我从MSDN 看到了,应该和linux 一样吧。)

    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 求数据集和代码#有偿答复
  • ¥15 关于下拉菜单选项关联的问题
  • ¥20 java-OJ-健康体检
  • ¥15 rs485的上拉下拉,不会对a-b<-200mv有影响吗,就是接受时,对判断逻辑0有影响吗
  • ¥15 使用phpstudy在云服务器上搭建个人网站
  • ¥15 应该如何判断含间隙的曲柄摇杆机构,轴与轴承是否发生了碰撞?
  • ¥15 vue3+express部署到nginx
  • ¥20 搭建pt1000三线制高精度测温电路
  • ¥15 使用Jdk8自带的算法,和Jdk11自带的加密结果会一样吗,不一样的话有什么解决方案,Jdk不能升级的情况
  • ¥15 画两个图 python或R