douza6300 2018-03-12 09:11 采纳率: 0%
浏览 154
已采纳

将字符串转换为URL PHP

I need to display russian text with eng letters, which I've done, and then I need to convert the resulting sentence into a URL, delete all of the symbols(if needed), inside the result and replace spaces with underscores.

I'm not sure if I need to create different functions or work within this function and if so, how do I put it all together? Please help! Thanks :)

function rus_to_lat($str) {
          $rus = array('А', 'Б', 'В', 'Г', 'Д', 'Е', 'Ё', 'Ж', 'З', 'И', 'Й', 'К', 'Л', 'М', 'Н', 'О', 'П', 'Р', 'С', 'Т', 'У', 'Ф', 'Х', 'Ц', 'Ч', 'Ш', 'Щ', 'Ъ', 'Ы', 'Ь', 'Э', 'Ю', 'Я', 'а', 'б', 'в', 'г', 'д', 'е', 'ё', 'ж', 'з', 'и', 'й', 'к', 'л', 'м', 'н', 'о', 'п', 'р', 'с', 'т', 'у', 'ф', 'х', 'ц', 'ч', 'ш', 'щ', 'ъ', 'ы', 'ь', 'э', 'ю', 'я');


   $lat = array('A', 'B', 'V', 'G', 'D', 'E', 'E', 'Gh', 'Z', 'I', 'Y', 'K', 'L', 'M', 'N', 'O', 'P', 'R', 'S', 'T', 'U', 'F', 'H', 'C', 'Ch', 'Sh', 'Sch', 'Y', 'Y', 'Y', 'E', 'Yu', 'Ya', 'a', 'b', 'v', 'g', 'd', 'e', 'e', 'gh', 'z', 'i', 'y', 'k', 'l', 'm', 'n', 'o', 'p', 'r', 's', 't', 'u', 'f', 'h', 'c', 'ch', 'sh', 'sch', ' ', 'y', ' ', 'e', 'yu', 'ya');

 return str_replace($rus,$lat, $str) ;
}

 echo rus_to_lat('Первый вариант функции возвращает строку с замененной кириллицей') . '<br>';   
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dounang1974 2018-03-12 09:54
    关注

    You need to add space ' ', in rus array and underscore in lat array '_',

    function rus_to_lat($str) {
     $rus = array(' ', 'А', 'Б', 'В', 'Г', 'Д', 'Е', 'Ё', 'Ж', 'З', 'И', 'Й', 'К', 'Л', 'М', 'Н', 'О', 'П', 'Р', 'С', 'Т', 'У', 'Ф', 'Х', 'Ц', 'Ч', 'Ш', 'Щ', 'Ъ', 'Ы', 'Ь', 'Э', 'Ю', 'Я', 'а', 'б', 'в', 'г', 'д', 'е', 'ё', 'ж', 'з', 'и', 'й', 'к', 'л', 'м', 'н', 'о', 'п', 'р', 'с', 'т', 'у', 'ф', 'х', 'ц', 'ч', 'ш', 'щ', 'ъ', 'ы', 'ь', 'э', 'ю', 'я');
     $lat = array('_', 'A', 'B', 'V', 'G', 'D', 'E', 'E', 'Gh', 'Z', 'I', 'Y', 'K', 'L', 'M', 'N', 'O', 'P', 'R', 'S', 'T', 'U', 'F', 'H', 'C', 'Ch', 'Sh', 'Sch', 'Y', 'Y', 'Y', 'E', 'Yu', 'Ya', 'a', 'b', 'v', 'g', 'd', 'e', 'e', 'gh', 'z', 'i', 'y', 'k', 'l', 'm', 'n', 'o', 'p', 'r', 's', 't', 'u', 'f', 'h', 'c', 'ch', 'sh', 'sch', ' ', 'y', ' ', 'e', 'yu', 'ya');
     return str_replace($rus,$lat, $str) ;
    }
    
     echo rus_to_lat('Первый вариант функции возвращает строку с замененной кириллицей') . '<br>';
    

    or use this function:

    function rus_to_lat($str)
    {
     $rus = array('А', 'Б', 'В', 'Г', 'Д', 'Е', 'Ё', 'Ж', 'З', 'И', 'Й', 'К', 'Л', 'М', 'Н', 'О', 'П', 'Р', 'С', 'Т', 'У', 'Ф', 'Х', 'Ц', 'Ч', 'Ш', 'Щ', 'Ъ', 'Ы', 'Ь', 'Э', 'Ю', 'Я', 'а', 'б', 'в', 'г', 'д', 'е', 'ё', 'ж', 'з', 'и', 'й', 'к', 'л', 'м', 'н', 'о', 'п', 'р', 'с', 'т', 'у', 'ф', 'х', 'ц', 'ч', 'ш', 'щ', 'ъ', 'ы', 'ь', 'э', 'ю', 'я');
     $lat = array('A', 'B', 'V', 'G', 'D', 'E', 'E', 'Gh', 'Z', 'I', 'Y', 'K', 'L', 'M', 'N', 'O', 'P', 'R', 'S', 'T', 'U', 'F', 'H', 'C', 'Ch', 'Sh', 'Sch', 'Y', 'Y', 'Y', 'E', 'Yu', 'Ya', 'a', 'b', 'v', 'g', 'd', 'e', 'e', 'gh', 'z', 'i', 'y', 'k', 'l', 'm', 'n', 'o', 'p', 'r', 's', 't', 'u', 'f', 'h', 'c', 'ch', 'sh', 'sch', ' ', 'y', ' ', 'e', 'yu', 'ya');
      $str = str_replace($rus, $lat, $str);
      $str = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9]/', '_', $str);
      return $str;
    }
    
    echo rus_to_lat("Первый вариант функции возвращает строку с замененной кириллицей");
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 人在外地出差,速帮一点点
  • ¥15 如何使用canvas在图片上进行如下的标注,以下代码不起作用,如何修改
  • ¥15 Windows 系统cmd后提示“加载用户设置时遇到错误”
  • ¥50 vue router 动态路由问题
  • ¥15 关于#.net#的问题:End Function
  • ¥15 无法import pycausal
  • ¥15 VS2022创建MVC framework提示:预安装的程序包具有对缺少的注册表值的引用
  • ¥15 weditor无法连接模拟器Local server not started, start with?
  • ¥20 6-3 String类定义
  • ¥15 嵌入式--定时器使用