dongxun6690 2017-12-01 10:22
浏览 109
已采纳

如何在php中截断字符串的一部分

for example i have a text like

<p>
Quis vel accusantium libero. Suscipit officiis culpa
<img src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7">
libero quia ad.
</p>

and i want to check if the string has any data:image then truncate only this part so max char of 50, so the results become

<p>
Quis vel accusantium libero. Suscipit officiis culpa
<img src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH...">
libero quia ad.
</p>

am not sure how exactly to achieve that with preg_replace and "data:image.+?" pattern

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • douhuan6157 2017-12-01 10:46
    关注

    You can do that in different ways, with preg_match(_all), preg_split, etc.

    But with the preg_replace will work like this: run to see

    <?php
    $text='data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7';
    $result=preg_replace('/(?<=data:image.{50}).*/', '', $text);
    
    echo $result;
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥30 这是哪个作者做的宝宝起名网站
  • ¥60 版本过低apk如何修改可以兼容新的安卓系统
  • ¥25 由IPR导致的DRIVER_POWER_STATE_FAILURE蓝屏
  • ¥50 有数据,怎么建立模型求影响全要素生产率的因素
  • ¥50 有数据,怎么用matlab求全要素生产率
  • ¥15 TI的insta-spin例程
  • ¥15 完成下列问题完成下列问题
  • ¥15 C#算法问题, 不知道怎么处理这个数据的转换
  • ¥15 YoloV5 第三方库的版本对照问题
  • ¥15 请完成下列相关问题!