dongpixi2648 2015-10-27 10:04
浏览 70
已采纳

使用utf-8 unicode导出php中的excel文件

I want to export mysql with Php (CodeIgniter) in excel format, but I have problem with UFT-8 characters. it shows the UTF-8 characters ugly.

It is my code

class Excel extends CI_controller{

function index(){

    $this->load->model('user_model');
    $data = $this->user_model->profile_detail_excel();  

      function cleanData(&$str)
      {
        $str = preg_replace("/\t/", "\\t", $str);
        $str = preg_replace("/?
/", "\
", $str);
        if(strstr($str, '"')) $str = '"' . str_replace('"', '""', $str) . '"';
        $str = chr(255).chr(254).mb_convert_encoding( $str, 'UTF-16LE', 'UTF-8');           
        }

      // filename for download
      $filename = "website_data_" . date('Ymd') . ".xls";

    header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$filename\"");
    header("Content-Type: application/vnd.ms-excel;  charset=UTF-16LE");


      $flag = false;
      foreach($data as $row) {
        if(!$flag) {
          // display field/column names as first row
          echo implode("\t", array_keys($row)) . "
";
          $flag = true;
        }
        array_walk($row, 'cleanData');
        echo implode("\t", array_values($row)) . "
";
      }
      exit;


}

I appreciate any help

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • douluokuang7184 2015-11-07 09:16
    关注

    I use PHPExcel plugin for codeigniter. it works perfect for utf-8

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 基于卷积神经网络的声纹识别
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值
  • ¥15 我想咨询一下路面纹理三维点云数据处理的一些问题,上传的坐标文件里是怎么对无序点进行编号的,以及xy坐标在处理的时候是进行整体模型分片处理的吗
  • ¥15 CSAPPattacklab
  • ¥15 一直显示正在等待HID—ISP
  • ¥15 Python turtle 画图
  • ¥15 stm32开发clion时遇到的编译问题