dongxun5349 2017-07-19 08:37
浏览 34
已采纳

从具有相同值的列和具有不同值的另一列的多个行中进行选择

I am using codeigniter, i want to select data from a table which has two columns lab_id and service_id

lab_id        service_id
  1              1
  1              2
  3              1

and i only want to select lab_id "1" which has both 1 and 2 as service id. currently i am using following code but not working.

<pre>    
    $this->db->select('lab_id');
    $this->db->from('labs_services_mapping');
    foreach ($data as $value) {
        $this->db->where('service_id',$value['id']);
    }
    $this->db->group_by('lab_id');
    $query = $this->db->get()->result();
</pre>

$data is an array with service_id

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongwei1234 2017-07-19 08:46
    关注

    this should do the trick

    $this->db->select('lab_id');
    $this->db->from('labs_services_mapping');
    foreach ($data as $value) {
        $this->db->or_where('service_id',$value['id']);
    }
    $this->db->group_by('lab_id');
    $query = $this->db->get()->result();
    

    you can try to use where_in too

    $this->db->select('lab_id');
    $this->db->from('labs_services_mapping');
    $this->db->where_in("service_id", $data);
    $this->db->group_by('lab_id');
    $query = $this->db->get()->result();
    

    Since you want a static result you should do this

    $this->db->select('lab_id');
    $this->db->from('labs_services_mapping');
    $this->db->where_in("service_id", [1,2]);
    $this->db->group_by('lab_id');
    $query = $this->db->get()->result();
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 基于卷积神经网络的声纹识别
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值
  • ¥15 我想咨询一下路面纹理三维点云数据处理的一些问题,上传的坐标文件里是怎么对无序点进行编号的,以及xy坐标在处理的时候是进行整体模型分片处理的吗
  • ¥15 CSAPPattacklab
  • ¥15 一直显示正在等待HID—ISP
  • ¥15 Python turtle 画图
  • ¥15 stm32开发clion时遇到的编译问题