dongxiegao3071 2018-01-22 08:36
浏览 50

如何使用CodeIgniter通过函数将数据从控制器发送到模型

I want to pass data from Controller to model.But I am unable to fetch it at the model side in CI.Kindly help me out.

Here is my controller function:

function show_chronicles($chronicle_num) {
    $this->load->database();

    //load the model  
    $this->load->model('Chronicles_model');
    //load the method of model  

    $data['h'] = $this->Chronicles_model->show_seminar();
    //return the data in view  
    $this->load->view('chronicles', $chronicle_num);
}

And here is my model:

public function show_seminar($chronicle_num) {
    echo $chronicle_num;
    //$this->db->select('*');
    //$this->db->where('chronicles_no',$chronicle_num);
    //$query1 = $this->db->get('chronicles');  
    //return $query1;  
}
  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dougou7008 2018-01-22 08:42
    关注

    Its because your not passing any value to your model.

    CONTROLLER

    function show_chronicles($chronicle_num)
    {
        $this->load->database();
    
        $this->load->model('Chronicles_model');  
    
        $data['h']=$this->Chronicles_model->show_seminar($chronicle_num);  
        $this->load->view('chronicles', $chronicle_num);
    
    }
    

    and you need to return the result() of your query

    MODEL

    public function show_seminar($chronicle_num = NULL)
          {  
             return $this->db
                         ->get_where('chronicles', array('chronicles_no' => $chronicle_num))
                         ->result();  
          } 
    
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 Vue3 大型图片数据拖动排序
  • ¥15 划分vlan后不通了
  • ¥15 GDI处理通道视频时总是带有白色锯齿
  • ¥20 用雷电模拟器安装百达屋apk一直闪退
  • ¥15 算能科技20240506咨询(拒绝大模型回答)
  • ¥15 自适应 AR 模型 参数估计Matlab程序
  • ¥100 角动量包络面如何用MATLAB绘制
  • ¥15 merge函数占用内存过大
  • ¥15 使用EMD去噪处理RML2016数据集时候的原理
  • ¥15 神经网络预测均方误差很小 但是图像上看着差别太大