dongnai5905 2010-04-11 19:38
浏览 579
已采纳

copy()函数的第二个参数不能是目录

Anyone know why this:

<?PHP
$title = trim($_POST['title']);
$description = trim($_POST['description']);

// Array of allowed image file formats 
$allowedExtensions = array('jpeg', 'jpg', 'jfif', 'png', 'gif', 'bmp');

foreach ($_FILES as $file) {
  if ($file['tmp_name'] > '') {
    if (!in_array(end(explode(".",
            strtolower($file['name']))),
            $allowedExtensions)) {
      echo '<div class="error">Invalid file type.</div>';
    }
  }
}

if (strlen($title) < 3)
  echo '<div class="error">Too short title</div>';
else if (strlen($description) > 70)
  echo '<div class="error">Too long desccription.</div>';

else {
  move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], 'c:\wamp\www\uploads\images/');
}

Gives:

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: The second argument to copy() function cannot be a directory in C:\wamp\www\upload.php on line 41
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move 'C:\wamp\tmp\php1AB.tmp' to 'c:\wamp\www\uploads\images/' in C:\wamp\www\upload.php on line 41
  • 写回答

7条回答 默认 最新

  • duanjingwei7239 2010-04-11 19:43
    关注

    It's because you're moving a file and it thinks you're trying to rename that file to the second parameter (in this case a director).

    it should be:

    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], 'c:/wamp/www/uploads/images/'.$file['name']);
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(6条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 这是哪个作者做的宝宝起名网站
  • ¥60 版本过低apk如何修改可以兼容新的安卓系统
  • ¥25 由IPR导致的DRIVER_POWER_STATE_FAILURE蓝屏
  • ¥50 有数据,怎么建立模型求影响全要素生产率的因素
  • ¥50 有数据,怎么用matlab求全要素生产率
  • ¥15 TI的insta-spin例程
  • ¥15 完成下列问题完成下列问题
  • ¥15 C#算法问题, 不知道怎么处理这个数据的转换
  • ¥15 YoloV5 第三方库的版本对照问题
  • ¥15 请完成下列相关问题!