doulai1910 2016-05-12 14:21
浏览 13
已采纳

去反射声明类型结构

I wish I could recover my type of structure and declare a variable of that type .

I tried with Reflect but I can not find the way .

  package main

import (
    "fmt"
    "reflect"
)

type M struct {
    Name string
}

func main() {
    type S struct {
        *M
    }

    s := S{}
    st := reflect.TypeOf(s)
    Field, _ := st.FieldByName("M")
    Type := Field.Type
    test := Type.Elem()
    fmt.Print(test)
}
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • donglun1020 2016-05-12 15:18
    关注

    Use reflect.New with your type, here's an example of setting Name on a new instance of M struct using reflection:

    package main
    
    import (
        "fmt"
        "reflect"
    )
    
    type M struct {
        Name string
    }
    
    func main() {
        type S struct {
            *M
        }
    
        s := S{}
        mStruct, _ := reflect.TypeOf(s).FieldByName("M")
        mInstance := reflect.New(mStruct.Type.Elem())
        nameField := mInstance.Elem().FieldByName("Name")
        nameField.SetString("test")
        fmt.Print(mInstance)
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 #MATLAB仿真#车辆换道路径规划
  • ¥15 java 操作 elasticsearch 8.1 实现 索引的重建
  • ¥15 数据可视化Python
  • ¥15 要给毕业设计添加扫码登录的功能!!有偿
  • ¥15 kafka 分区副本增加会导致消息丢失或者不可用吗?
  • ¥15 微信公众号自制会员卡没有收款渠道啊
  • ¥15 stable diffusion
  • ¥100 Jenkins自动化部署—悬赏100元
  • ¥15 关于#python#的问题:求帮写python代码
  • ¥20 MATLAB画图图形出现上下震荡的线条