doujiong3146 2017-02-14 04:41
浏览 9
已采纳

为什么此go代码不使用goroutine打印任何内容[重复]

This question already has an answer here:

I must be missing something really basic about goroutines, but I've looked around and I cannot see any reason why this would not work...

package main

import "fmt"

func main() {
    for i := 0; i < 20; i++ {
        //fmt.Println(i)
        go func(j int) {
            fmt.Println(j + 100)
        }(i)
    }
}
</div>
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • douwaz34842 2017-02-14 05:02
    关注

    Your program is finishing before your goroutines have a chance to run.

    Here's your code with a WaitGroup:

    package main
    
    import (
        "fmt"
        "sync"
    )
    
    func main() {
        var wg sync.WaitGroup
        for i := 0; i < 20; i++ {
            wg.Add(1)
            go func(j int) {
                defer wg.Done()
                fmt.Println(j + 100)
            }(i)
        }
        fmt.Println("Waiting...")
        wg.Wait()
        fmt.Println("Done.")
    }
    

    https://play.golang.org/p/lmCPU9-qkB

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 nginx的使用与作用
  • ¥100 关于#VijeoCitect#的问题,如何解决?(标签-ar|关键词-数据类型)
  • ¥15 一个矿井排水监控系统的plc梯形图,求各程序段都是什么意思
  • ¥15 ensp路由器启动不了一直报#
  • ¥50 安卓10如何在没有root权限的情况下设置开机自动启动指定app?
  • ¥15 ats2837 spi2从机的代码
  • ¥200 wsl2 vllm qwen1.5部署问题
  • ¥100 有偿求数字经济对经贸的影响机制的一个数学模型,弄不出来已经快要碎掉了
  • ¥15 数学建模数学建模需要
  • ¥15 已知许多点位,想通过高斯分布来随机选择固定数量的点位怎么改