dswg47377 2019-03-30 00:13
浏览 357
已采纳

如何在golang中为我的测试用例正确创建模拟http.request?

I want to write a test case to verify my parameter parser function. The following is my sample code to mock a http.request

rawUrl := "http://localhost/search/content?query=test"

func createSearchRequest(rawUrl string) SearchRequest {
    api := NewWebService()

    req, err := http.NewRequest("POST", rawUrl, nil)
    if err != nil {
        logger.Fatal(err)
    }
    logger.Infof("%v", req)
    return api.searchRequest(req)
}

My web server use github.com/gorilla/mux as route

router := mux.NewRouter()

router.HandleFunc("/search/{query_type}", searchApiService.Search).Methods("GET")

But in my test case I cannot get {query_type} from mock http.request

func (api WebService) searchRequest(req *http.Request){
    // skip ....

    vars := mux.Vars(req)
    queryType := vars["query_type"]
    logger.Infof("queryType:%v", queryType)

    //skip ....
}

How can I get mux's path parameter in my test case?

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongyu5482 2019-03-30 07:48
    关注
    func TestMaincaller(t *testing.T) {
        r,_ := http.NewRequest("GET", "hello/1", nil)
        w := httptest.NewRecorder()
       //create a map of variable and set it into mux
        vars := map[string]string{
        "parameter_name": "parametervalue",
        }
    
       r = mux.SetURLVars(r, vars)
      callfun(w,r)
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 素材场景中光线烘焙后灯光失效
  • ¥15 请教一下各位,为什么我这个没有实现模拟点击
  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题
  • ¥15 slam rangenet++配置
  • ¥15 有没有研究水声通信方面的帮我改俩matlab代码
  • ¥15 ubuntu子系统密码忘记
  • ¥15 保护模式-系统加载-段寄存器