dongwenxiu5200 2017-08-12 08:37
浏览 85
已采纳

使用带有Postgres的Go sqlx包运行UPDATE查询时,是否可以检索更新的行的列表?

I have a query I'm running using Go's sqlx package (an extension to the standard database/sql package) with a Postgres database. It looks something like this:

result, err := s.getDB(tx).Exec(`
    UPDATE table_name
    SET var_name = 0
    WHERE var_name = 1;`)
if err != nil {
    return nil, err
}

Without using a managed transaction, how can I retrieve the list of updated rows? Or at least a list of primary keys for the updated rows?

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • duancongduo4109 2017-08-12 09:49
    关注

    Use PostgreSQL's RETURNING clause and db.Query/db.Select variants instead of Exec, e.g.

    //get the primary key of updated rows
    db := s.getDB(tx)
    
    results := []int{}
    err = db.Select(&results, "UPDATE mytable SET var_name = 0 WHERE var_name = 1 RETURNING id")
    

    To retrieve more than one columns, just list the column names after RETURNING, e.g.

    rows, err := db.Queryx("UPDATE mytable SET var_name = 0 WHERE var_name = 1 RETURNING id,var_name,other_columns")
    for rows.Next() {
        //do something with the result
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 stata安慰剂检验作图但是真实值不出现在图上
  • ¥15 c程序不知道为什么得不到结果
  • ¥40 复杂的限制性的商函数处理
  • ¥15 程序不包含适用于入口点的静态Main方法
  • ¥15 素材场景中光线烘焙后灯光失效
  • ¥15 请教一下各位,为什么我这个没有实现模拟点击
  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题