dongyejun1983 2017-10-07 19:47
浏览 179
已采纳

需要将2维数组转换为字符串,并用句号替换最后一个逗号。(Golang)

How can I create string out of multi-dimensional array, preferably using goroutine or channel, in order to replace the last comma of the element with a full-stop?

Thanks

package main

import (
    "fmt"
)

func main() {
    pls := [][]string {
       {"C", "C++"},
       {"JavaScript"},
       {"Go", "Rust"},
    }
    for _, v1 := range pls {
        for _, v2 := range v1 {
            fmt.Print(v2,", ")
        }
    }
}
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • duanpo7796 2017-10-08 05:24
    关注

    I guess classic strings.Join would be easier to implement and maintain:

    package main
    
    import (
        "fmt"
        "strings"
    )
    
    func main() {
        pls := [][]string{
            {"C", "C++"},
            {"JavaScript"},
            {"Go", "Rust"},
        }
    
        var strs []string
    
        for _, v1 := range pls {
            s := strings.Join(v1, ", ")
            strs = append(strs, s)
    
        }
        s := strings.Join(strs, ", ")
        fmt.Println(s)
    }
    

    https://play.golang.org/p/2Nuv00PV5j

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 如何在3D高斯飞溅的渲染的场景中获得一个可控的旋转物体
  • ¥88 实在没有想法,需要个思路
  • ¥15 MATLAB报错输入参数太多
  • ¥15 python中合并修改日期相同的CSV文件并按照修改日期的名字命名文件
  • ¥15 有赏,i卡绘世画不出
  • ¥15 如何用stata画出文献中常见的安慰剂检验图
  • ¥15 c语言链表结构体数据插入
  • ¥40 使用MATLAB解答线性代数问题
  • ¥15 COCOS的问题COCOS的问题
  • ¥15 FPGA-SRIO初始化失败