doudeng9425 2017-12-20 22:20
浏览 78
已采纳

如何使用mgo搜索空_id

My structure

struct task {
  Id *bson.ObjectId `json:"id" bson:"_id,omitempty"`
  Text string `json:"text" bson:"text,omitempty"`
  // other params
}

Get data from form

var task Task{}
task.Text = FORM.Text

and my function to find tasks

func FindOne(task Task) (Task, error) {
    err := db.Session.DB("tasks").C(CollectionTask).Find(&task).One(&task)
    if err != nil {
        return task, err
    }

    return task, nil
}

From the search form I only get a line text, without a fieldid, in this case, _id -> nil and mgo (mongo) finds nothing not found

How do I modify the search function or structure of the data to carry out a correct search?

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • douzhang7728 2017-12-20 23:02
    关注

    This is a working example based on your code. It first connects, then insert and finally find a specific string. As you see if you insert your documents correctly your search function works fine.

    package main
    
    import (
        "fmt"
        "log"
    
        "gopkg.in/mgo.v2"
        "gopkg.in/mgo.v2/bson"
    )
    
    type task struct {
        ID   *bson.ObjectId `json:"id" bson:"_id,omitempty"`
        Text string         `json:"text" bson:"text,omitempty"`
        // other params
    }
    
    func main() {
        session, err := mgo.Dial("127.0.0.1")
        if err != nil {
            log.Fatal(err)
        }
    
        c := session.DB("test").C("test")
    
        err = c.Insert(task{
            Text: "Hello",
        })
        if err != nil {
            log.Fatal(err)
        }
    
        var result task
        err = c.Find(task{
            ID:   nil,
            Text: "Hello",
        }).One(&result)
        if err != nil {
            log.Fatal(err)
        }
    
        fmt.Println(result)
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 树莓派与pix飞控通信
  • ¥15 自动转发微信群信息到另外一个微信群
  • ¥15 outlook无法配置成功
  • ¥30 这是哪个作者做的宝宝起名网站
  • ¥60 版本过低apk如何修改可以兼容新的安卓系统
  • ¥25 由IPR导致的DRIVER_POWER_STATE_FAILURE蓝屏
  • ¥50 有数据,怎么建立模型求影响全要素生产率的因素
  • ¥50 有数据,怎么用matlab求全要素生产率
  • ¥15 TI的insta-spin例程
  • ¥15 完成下列问题完成下列问题