weixin_33744854 2013-05-01 03:21 采纳率: 0%
浏览 27

带锚的AJAX和JQuery加载

i have the next code to load content from external page.html using JQuery:

SCRIPT:

<script type="text/javascript">     
$(
function(){
var jContent = $( "#content" );

$( "nav ul li a").click(function( objEvent ){
var jLink = $( this ); ...

HTML

<nav>
<ul>
<li><a href="page1.html">Page 1</a></li>
<li><a href="page2.html">Page 2</a></li>
<li><a href="page3.html">Page 3</a></li>
</ul>
</nav>


<div id="content">Here load content</div>

The script works fine, but... i want some content load them to one particular anchor ( page1.html#anchor )

http://www.libelulastudio.com/demo/ajax/01/

What should I add to my script? Thanks

///////////////////////

Hello finally solved with the following code:

<script> $(document).ready(function(){ $("a#dos").click(function(){
      $("#content").load("page2.html", function(responseTxt,statusTxt,xhr){ 
        if(statusTxt=="success")
        $(function() {
    $(document).scrollTop( $("#p2").offset().top );  });
        if(statusTxt=="error")
        alert("Error: "+xhr.status+": "+xhr.statusText);
      });
    }); ...

HTML

<a href="#" id="dos">Go to Product 2</a>

<div id="content">... content ... </div>
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • weixin_33671935 2013-05-01 03:31
    关注

    Try:

    <script lang='javascript'>
            $(document).ready(function(){
                $('.ajaxload').click(function(){
                    $('#content_div').load($(this).attr('id')+'.html');
                });
            });
    </script>
    
    <nav>
        <ul>
           <li><a class='ajaxload' href="javascript:void(0)" id='page1'>Page 1</a></li>
           <li><a class='ajaxload' href="javascript:void(0)" id='page2'>Page 2</a></li>
           <li><a class='ajaxload' href="javascript:void(0)" id='page3'>Page 3</a></li>
           <li><a href='#page4_content'>Page 4</a></li>
        </ul>
    </nav>
    
    <div id='content_div'>
        <!--Here your content gets loaded-->
    </div>
    <div id='page4_content'>
        <!--Page 4 content here-->
    </div>
    

    More info at jQuery AJAX load()

    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥30 这是哪个作者做的宝宝起名网站
  • ¥60 版本过低apk如何修改可以兼容新的安卓系统
  • ¥25 由IPR导致的DRIVER_POWER_STATE_FAILURE蓝屏
  • ¥50 有数据,怎么建立模型求影响全要素生产率的因素
  • ¥50 有数据,怎么用matlab求全要素生产率
  • ¥15 TI的insta-spin例程
  • ¥15 完成下列问题完成下列问题
  • ¥15 C#算法问题, 不知道怎么处理这个数据的转换
  • ¥15 YoloV5 第三方库的版本对照问题
  • ¥15 请完成下列相关问题!