m0_46336199 2020-07-28 14:46 采纳率: 0%
浏览 149

js还能使用数组标记来获取有id或name属性的元素吗?

我在学习js的基础知识的时候,按照书上的例子打以下代码

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Example</title>
        <style>
            pre{border:medium double black;}
        </style>
    </head>
    <body>
        <pre id="results"></pre>
        <img src="img/lemon.png" alt="lemon" id="lemon">
        <p>
            There are lots of different kinds of fruit - there are over 500
            varieties of banana alone.By the time we add the
            countless types of apples,oranges,and other well-known fruit,we are faced
            with thousands of choices.
        </p>
        <img id="apple" src="img/apple.png" alt="apple">
        <p>
            One of the most interesting aspects of fruit is the
            variety avaliable in each country.I live near London,in an area which is
            known for its apples.
        </p>
        <img src="img/banana-small.png" id="banana" alt="small banana" >
        <script>
            var resultsElement = document.getElementById("results");
            var elems = document["apple"];
            if (elems.namedItem){
                for (var i = 0; i < elems.length; i++){
                    resultsElement.innerHTML += "Image Element: "+elems[i].id + "\n";
                }
            } else{
                resultsElement.innerHTML += "Src for element is: "+elems.src + "\n";
            }
        </script>
    </body>
</html>

但是一直没有结果,浏览器显示elems是undefined,是

var elems = document["apple"];

这句话出了问题吗?

下面是书上关于这种方法的解释,但是我不知道为啥我没有成功获得id为apple的元素,而用其他方法,如document.images.namedItem("apple")等方法是可以获取的

图片说明

图片说明

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dabocaiqq 2020-07-28 14:57
    关注
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 关于R语言单因素与多因素线性回归的平均值
  • ¥15 服务器清除BIOS之后引导不了
  • ¥15 CPLEX用OPL编写的混合整数线性优化问题。
  • ¥15 可以用EasyConnect连接实验室内网,但无法连接内网才能访问的服务器,为什么?
  • ¥15 前端预览docx文件,文件从后端传送过来。
  • ¥15 层次聚类和蛋白质相似度
  • ¥25 主成分分析中的第一第二主成分分别代表哪些参数
  • ¥15 oracle数据库查询语句问题
  • ¥15 有没有c++绘制算法的佬们吗救孩一下
  • ¥15 android 蓝牙闪退