weixin_31090855 2015-09-30 05:41 采纳率: 28.6%
浏览 1343

c语言新手 求帮助 谢谢大神

Asterisk printing1
• Write a program that outputs a triangle with a '*' character
• Input the Height repeatedly using the While statement
• Output a '*' character using the For statement

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • qq1223386926 2015-09-30 08:29
    关注
    #include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>
    
    /* print rectangular triangle */
    int print_rec_triangle( int iHeight );
    /* print equicrural triangle */
    int print_equ_triangle( int iHeight );
    int print_equ_triangle_r( int iHeight );
    
    int
    main( void )
    {
            int iHeight = 0;
    
            do
            {
                    printf( "please input the triangle height you want: " );
                    scanf( "%d", &iHeight );
                    if( iHeight > 0 )
                    {
                            printf( "\nrectangular triangle:\n" );
                            print_rec_triangle( iHeight );
                            printf( "\nequicrural triangle:\n" );
                            print_equ_triangle( iHeight );
                            printf( "\nequicrural triangle reverse:\n" );
                            print_equ_triangle_r( iHeight );
                    }
                    putchar( '\n' );
            }while( iHeight > 0 );
    
            return 0;
    }
    
    static int
    print_blank( int iBlank )
    {
            int i = 0;
            for( i = 0; i < iBlank; i++ )
            {
                    putchar( ' ' );
            }
            return 0;
    }
    
    
    int
    print_rec_triangle( int iHeight )
    {
            int i = 0;
            int j = 0;
            for( i = 0; i < iHeight; i++ )
            {
                    for( j = 0; j <= i; j++ )
                    {
                                putchar( '*' );
                    }
                    putchar( '\n' );
            }
    
            return 0; 
    }
    
    int
    print_equ_triangle( int iHeight )
    {
            int iBlank = iHeight - 1;
            int i = 0;
            int j = 0;
    
            for( i = 1; i <= iHeight; i++ )
            {
                    print_blank( iBlank ); 
                    for( j = 1; j <= 2 * i - 1; j++ )
                    {
                            putchar( '*' );
                    }
                    putchar( '\n' );
                    iBlank--;
            }
            return 0;
    }
    
    int
    print_equ_triangle_r( int iHeight )
    {
            int iBlank = 0;
            int i = 0;
            int j = 0;
    
            for( i = iHeight; i >= 1; i-- )
            {
                    print_blank( iBlank ); 
                    for( j = 1; j <= 2 * i - 1; j++ )
                    {
                            putchar( '*' );
                    }
                    putchar( '\n' );
                    iBlank++;
            }
            return 0;
    }
    

    图片说明

    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 完全没有学习过GAN,看了CSDN的一篇文章,里面有代码但是完全不知道如何操作
  • ¥15 使用ue5插件narrative时如何切换关卡也保存叙事任务记录
  • ¥20 软件测试决策法疑问求解答
  • ¥15 win11 23H2删除推荐的项目,支持注册表等
  • ¥15 matlab 用yalmip搭建模型,cplex求解,线性化处理的方法
  • ¥15 qt6.6.3 基于百度云的语音识别 不会改
  • ¥15 关于#目标检测#的问题:大概就是类似后台自动检测某下架商品的库存,在他监测到该商品上架并且可以购买的瞬间点击立即购买下单
  • ¥15 神经网络怎么把隐含层变量融合到损失函数中?
  • ¥15 lingo18勾选global solver求解使用的算法
  • ¥15 全部备份安卓app数据包括密码,可以复制到另一手机上运行