编程介的小学生 2017-01-31 14:08 采纳率: 20.5%
浏览 1420
已采纳

Fibonacci Again

问题描述 :

There are another kind of Fibonacci numbers: F(0) = 7, F(1) = 11, F(n) = F(n-1) + F(n-2) (n>=2).

输入:

Input consists of a sequence of lines, each containing an integer n. (n < 1,000,000).

输出:

Print the word "yes" if 3 divide evenly into F(n).

Print the word "no" if not.

样例输入:

0
1
2
3
4
5

样例输出:

no
no
yes
no
no
no

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • octopusflying 2017-02-01 12:23
    关注
     #include<stdio.h>
    
    int main(void) {
        int a = 1;
        int b = 2;
    
        int n;
        while(scanf("%d", &n) != EOF) {
            if(n == 0 || n == 1) {
                printf("no\n");
                continue;
            } 
    
            for(int i = 2; i <= n; i++) {
                int r = a + b;
                a = b;
                b = r;
                a %= 3;
                b %= 3; 
            }
    
            if(b == 0) {
                printf("yes\n");
            } else {
                printf("no\n");
            }
        }
    
        return 0;
    } 
    
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 C++ 头文件/宏冲突问题解决
  • ¥15 用comsol模拟大气湍流通过底部加热(温度不同)的腔体
  • ¥50 安卓adb backup备份子用户应用数据失败
  • ¥20 有人能用聚类分析帮我分析一下文本内容嘛
  • ¥15 请问Lammps做复合材料拉伸模拟,应力应变曲线问题
  • ¥30 python代码,帮调试
  • ¥15 #MATLAB仿真#车辆换道路径规划
  • ¥15 java 操作 elasticsearch 8.1 实现 索引的重建
  • ¥15 数据可视化Python
  • ¥15 要给毕业设计添加扫码登录的功能!!有偿