开关的组合的变换的一个算法问题,怎么利用C程序的语言的代码的编写实现的?

Problem Description
There are several switches and lamps in the room, however, the connections between them are very complicated. One lamp may be controlled by several switches, and one switch may controls at most two lamps. And what’s more, some connections are reversed by mistake, so it’s possible that some lamp is lighted when its corresponding switch is “OFF”!

To make things easier, we number all the lamps from 1 to N, and all the switches 1 to M. For each lamps, we give a list of switches controlling it. For example, for Lamp 1, the list is “1 ON 3 OFF 9 ON”, that means Lamp 1 will be lighted if the Switch 1 is at the “ON” state OR the Switch 3 is “OFF” OR the Switch 9 is “ON”.

Now you are requested to turn on or off the switches to make all the lamps lighted.

Input
There are several test cases in the input. The first line of each test case contains N and M (1 <= N,M <= 500), then N lines follow, each indicating one lamp. Each line begins with a number K, indicating the number of switches controlling this lamp, then K pairs of “x ON” or “x OFF” follow.

Output
Output one line for each test case, each contains M strings “ON” or “OFF”, indicating the corresponding state of the switches. For the solution may be not unique, any correct answer will be OK. If there are no solutions, output “-1” instead.

Sample Input
2 2
2 1 ON 2 ON
1 1 OFF
2 1
1 1 ON
1 1 OFF

Sample Output
OFF ON
-1

Csdn user default icon
上传中...
上传图片
插入图片
抄袭、复制答案,以达到刷声望分或其他目的的行为,在CSDN问答是严格禁止的,一经发现立刻封号。是时候展现真正的技术了!
立即提问

相似问题

1
三角形各个边长的组合的判断的算法问题,如何运用C程序设计技术来实现
0
寻找存在的区间的整数的算法问题,怎么利用C语言程序的算法来实现的
0
最短矩阵的移动距离的一个算法问题怎么利用C语言的程序的设计来解决的
0
循环队列的旋转的一个算法问题怎么利用C语言的程序的编写来求解的
0
一个矩形构成的矩阵的算法问题,如何利用C程序的设计的语言的方式实现呢
0
典型的好汉排名的一个算法的问题,利用C语言的程序的设计如何实现
0
最终的序列的计算,网格搜索的一个算法,怎么利用C语言的程序的技术实现的
0
时间间隔在算法问题里的运用的一个问题,怎么利用C语言的程序的编写的过程去实现的
0
坐标图形的遮挡判断的一个算法的问题,如何利用C语言的程序编写的方式去实现的?
0
最短的路径的判断的计算的一个算法问题,怎么利用C语言的程序的设计实现的?
0
交通灯的排列组合的算法,怎么利用C语言的程序的设计的思想去实现的方法??
0
字符串的搜索的一个算法的问题,怎么利用C语言的程序的设计的办法去实现
0
稳定性的计算的一个算法的问题,怎么利用C语言的程序的设计的办法的思路去实现?
0
三角形的叠加的组合的算法,利用C程序的语言的解决的思想来实现的代码?
0
提取数列中的因子的一个算法问题,怎么利用C语言的程序的计算的方式实现?
0
在区间之内寻找整数的算法问题,怎么利用C语言的程序的设计的办法实现本问题
0
排列组合的公式的算法,计算组合数,怎么利用C语言的程序的编写的技术实现代码的编写?
0
二进制布尔代数的一个组合排列的算法的计算,怎么利用C语言的程序的实现的机制怎么做?
0
图上的边的直径的计算的算法问题,怎么利用C语言的程序的代码的计算的方式?