数据结构的知识生成一个最小堆的算法,怎么采用 C语言的程序编写的代码的过程步骤来解决的

Problem Description
Alex is curious about data structures. He is working on binary trees recently and particularly interested in complete binary trees.

A complete binary tree satisfies that all levels of the tree, except possibly the last one (deepest) are fully filled, and, if the last level of the tree is not complete, the nodes of that level are filled from left to right.
Alex defines his own complete binary tree: each node has a weight, while father's is always less than or equal to its sons'. He names this complete binary tree as minimum heap.

Now he wants to know: With N nodes weighted from 1 to N (each appears once), how many heaps can be created. The answer (represented by Q) may be very large, so please output a number P while P = Q mod M.

Input
The input consists of several test cases. The first line contains a number T, indicating the number of test cases. Each test case is on a single line, and it consists the number N and M.
Technical Specification
1. 1 ≤ T ≤ 10
2. 1 ≤ N ≤ 1000
3. 2 ≤ M ≤ 1000,000,000

Output
For each test case, output the number P on a single line.

Sample Input
2
1 9973
100 9973

Sample Output
1
174

Csdn user default icon
上传中...
上传图片
插入图片
抄袭、复制答案,以达到刷声望分或其他目的的行为,在CSDN问答是严格禁止的,一经发现立刻封号。是时候展现真正的技术了!

相似问题

1
一个关于C语言向量计算方面数据结构的算法的问题,采用C语言
0
C语言数据结构的模拟银行存钱取钱的算法,采用C语言程序的编写
0
最小费用流的问题,数据结构讨论下怎么实现最小费用的算法,采用C编程的办法
0
数据结构方面的树形剪枝算法的一个例题,怎么采用C语言的实现的?
1
数据结构上的一个线性表的冲突的解决,是不是用哈希算法怎么采用C语言的实现方式
0
一个数据结构有关连通图生成算法的一个问题,用C语言怎么解决这个问题?
0
最小生成图的算法,怎么采用C语言和数据结构的算法的知识来解决这个问题的?
0
数据结构的质量放置的平衡的算法,采用C语言编程的实现的形式
0
矩阵 的Hadamard积的数据结构的算法,采用C语言编程技术如何实现的思路
0
黑白网格棋盘绘制的一个算法数据结构,采用C语言编程的形式
0
连通图数据结构上面的一个路径的搜索的算法问题,采用C语言的程序的设计的办法
0
连通图的数据结构上的一个算法的视线,怎么能采用C语言的程序的设计的思想去实现?
0
信件的地址的管理的算法题目数据结构的应用,怎么采用C语言的程序的编写的思想去实现的?
0
道路节点的最小花费的一个算法问题,怎么采用C语言的程序的代码实现的?
0
数据结构的节点的便利的图的算法,采用C程序的编写语言的代码去实现的做法?
0
运用数据结构去实现纸牌的移动的一个算法,怎么采用C语言的程序的代码的编写的技术实现的?
0
数据结构算法上面计算生日日期的一个算法问题,采用C语言的代码编写实现的思路是什么的?
0
挂水需要的时间和流量关系的问题,怎么采用算法数据结构的C语言的描述的方式实现的?
0
二叉树构造最小堆的问题算法,怎么使用C语言的代码编写的过程完成这个数据结构的办法?