doudou5023 2017-01-10 22:23
浏览 95
已采纳

大写单词的正则表达式

I have a number of documents where I need to break up the text into chunks, the documents contains text where uppercase words need to be broken into sections

LORUM ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, SED DO eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, TOTAM REP aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. NEQUE porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. UT ENIM AD minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?

Would become

LORUM ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, 

SED DO eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, 

TOTAM REP aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. NEQUE porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. 

UT ENIM AD minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?

I've tried searching for \b[A-Z](.*?)+\b which returns the uppercase words, and I've tried \b[A-Z](.*?)+\b(.*?)\b[A-Z](.*?)+\b which comes close for a couple of documents but fails on others including the Lorem Ipsum example.

  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • dongyou7292 2017-01-10 23:18
    关注

    A matching approach here consists in matching consecutive space separated ALLCAPS words and then matching any char that is not starting a sequence of 2 uppercase letters:

    \b[A-Z]+(?:\s+[A-Z]+)*(?:(?![A-Z]{2}).)*
    

    See the regex demo

    If the ALLCAPS words must consist of at least 2 letters, use limiting quantifiers instead of +:

    \b[A-Z]{2,}(?:\s+[A-Z]{2,})*(?:(?![A-Z]{2}).)*
           ^^^            ^^^^
    

    Pattern details:

    • \b - a leading word boundary
    • [A-Z]+ - 1 or more uppercase ASCII letters
    • (?:\s+[A-Z]+)* - zero or more sequences of:
      • \s+ - 1+ whitespaces
      • [A-Z]+ - 1+ uppercase ASCII letters
    • (?:(?![A-Z]{2}).)* - a tempered greedy token matching any char that is not starting a sequence of 2 uppercase ASCII letters.
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 vc6.0中想运行代码的时候总是提示无法打开文件是怎么回事
  • ¥25 关于##爬虫##的问题,如何解决?:
  • ¥15 ZABBIX6.0L连接数据库报错,如何解决?(操作系统-centos)
  • ¥15 找一位技术过硬的游戏pj程序员
  • ¥15 matlab生成电测深三层曲线模型代码
  • ¥50 随机森林与房贷信用风险模型
  • ¥50 buildozer打包kivy app失败
  • ¥30 在vs2022里运行python代码
  • ¥15 不同尺寸货物如何寻找合适的包装箱型谱
  • ¥15 求解 yolo算法问题