dongzaliang4492 2016-05-05 13:14
浏览 99
已采纳

PHP将本地时间转换为UTC DateTime

I want to convert my local timezone dateTime to UTC timezone DateTime.

date_default_timezone_set('Asia/Calcutta');
$datetime = "2016-05-05 18:33:00";
echo date_default_timezone_get()."<br>"; // Asia/Calcutta
date_default_timezone_set('UTC');
echo date_default_timezone_get()."<br>"; //UTC
echo $utcDateTime = date("Y-m-d H:i:s",strtotime($datetime));

Current Output

2016-05-05 18:33:00

But, Problem is do not convert local dateTime to UTC dateTime. It will give output as Local DateTime.

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dongyi8383 2016-05-05 13:26
    关注

    You will need to pass the date to strtotime before you change the timezone with date_default_timezone_set. Like so:

    date_default_timezone_set('Asia/Calcutta');
    $datetime = "2016-05-05 18:33:00";
    $asia_timestamp = strtotime($datetime);
    echo date_default_timezone_get()."<br>"; // Asia/Calcutta
    date_default_timezone_set('UTC');
    echo date_default_timezone_get()."<br>"; //UTC
    echo $utcDateTime = date("Y-m-d H:i:s", $asia_timestamp);
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题
  • ¥15 slam rangenet++配置
  • ¥15 有没有研究水声通信方面的帮我改俩matlab代码
  • ¥15 ubuntu子系统密码忘记
  • ¥15 保护模式-系统加载-段寄存器
  • ¥15 电脑桌面设定一个区域禁止鼠标操作
  • ¥15 求NPF226060磁芯的详细资料