duane2364 2016-06-03 15:59
浏览 112
已采纳

Laravel5中的最后一个插入ID

laravel 5 How do I download the latest id added to the model? It's simple, I have a form that sends data via post to:

route:
    Route::get('/insert/{data}', 'IdataController@ins');
    Route::post('/insert/{data}', 'IdataController@add_data');
controller:

    public function ins($data = 1){


        if($data == 1){
//display data
        }elseif($data == 2){
// this place I need last insert id

        }



    }
    public function add_data(Request $request, $data){

        if($data == 1){
            $r = $this->insert_my([
                'name'=>$request->name,
                'relationid'=>$request->relationid
            ]);
            return $r;
        }else($data ==2){
//next operations
}

    }
    private function insert_my($data){

        $r=  Insertmodel::create([
            'name'=>$data['name'],
            'relationid'=>$data['relationid']
        ]);

        return Redirect::to('insert/2');
    }

The best solution for me is to download last id from Model. But how to do it ?

id needs to get in this place:

elseif($data == 2){
    // this place I need last insert id

            }
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doudao5287 2016-06-03 16:10
    关注

    try

    update

    $data = Model::all()->last()->id; 
    

    or

    $data = Model::orderby('created_at')->first();
    

    then $data->id

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥35 平滑拟合曲线该如何生成
  • ¥100 c语言,请帮蒟蒻写一个题的范例作参考
  • ¥15 名为“Product”的列已属于此 DataTable
  • ¥15 安卓adb backup备份应用数据失败
  • ¥15 eclipse运行项目时遇到的问题
  • ¥15 关于#c##的问题:最近需要用CAT工具Trados进行一些开发
  • ¥15 南大pa1 小游戏没有界面,并且报了如下错误,尝试过换显卡驱动,但是好像不行
  • ¥15 自己瞎改改,结果现在又运行不了了
  • ¥15 链式存储应该如何解决
  • ¥15 没有证书,nginx怎么反向代理到只能接受https的公网网站