douweng9427 2015-09-17 18:30
浏览 41
已采纳

选择echo echo只在工作日播放php

I have the below code which displays only weekdays in php.

<?php for($i=0;$i<=4;$i++): ?>
<label ><?php echo date('l',strtotime("+$i Weekday")); ?>,</label>
<label ><?php echo date('M d', strtotime("+$i Weekday")); ?></label>
<br>   
<?php endfor; ?>

The code displays

Thursday, Sep 17 
Friday, Sep 18 
Monday, Sep 21 
Tuesday, Sep 22 
Wednesday, Sep 23 

My goal is to display the weekdays in the below format;

Today --- How can I achieve this
Tomorrow --- How can I achieve this
Monday, Sep 21
Tuesday, Sep 22
Wednesday, Sep 23

I will like to use it in a <select> html tag and display the dates as options. Any help will be appreciated.

Cheers!

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • doukeng1922 2015-09-17 18:46
    关注

    Try this code:

    <?php
    $today = date('c');
    $tomorrow = date('c', strtotime('+1 day'));
    
    for($i=0;$i<=4;$i++){ ?>
    <label><?php 
        if(date('c',strtotime("+$i day")) == $today){
            echo "Today";
        } elseif(date('c',strtotime("+$i days")) == $tomorrow){
            echo "Tomorrow";
        } else {
            echo date('l',strtotime("+$i day"));
            echo ", </label><label>";
            echo date('M d', strtotime("+$i day"));
        }
        ?></label>
    <br>   
    <?php } ?>
    

    Output :

    Output

    EDIT : Don't show Saturday and Sunday :

    <?php
    $today = date('c');
    $tomorrow = date('c', strtotime('+1 day'));
    
    for($i=0;$i<=4;$i++){ 
        if(date('l',strtotime("+$i day")) != "Saturday" && date('l',strtotime("+$i day")) != "Sunday"){
            echo "<label>";
            if(date('c',strtotime("+$i day")) == $today){
                echo "Today";
            } elseif(date('c',strtotime("+$i days")) == $tomorrow){
                echo "Tomorrow";
            } else {
                echo date('l',strtotime("+$i day"));
                echo ", </label><label>";
                echo date('M d', strtotime("+$i day"));
            }
            echo "</label><br>";
        }
     }
    
    ?>
    

    Output :

    Output

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 目前主流的音乐软件,像网易云音乐,QQ音乐他们的前端和后台部分是用的什么技术实现的?求解!
  • ¥60 pb数据库修改与连接
  • ¥15 spss统计中二分类变量和有序变量的相关性分析可以用kendall相关分析吗?
  • ¥15 拟通过pc下指令到安卓系统,如果追求响应速度,尽可能无延迟,是不是用安卓模拟器会优于实体的安卓手机?如果是,可以快多少毫秒?
  • ¥20 神经网络Sequential name=sequential, built=False
  • ¥16 Qphython 用xlrd读取excel报错
  • ¥15 单片机学习顺序问题!!
  • ¥15 ikuai客户端多拨vpn,重启总是有个别重拨不上
  • ¥20 关于#anlogic#sdram#的问题,如何解决?(关键词-performance)
  • ¥15 相敏解调 matlab