duan5991518
2017-08-23 06:02
浏览 573
已采纳

PHP检测字符串是以字母还是数字开头[重复]

This question already has an answer here:

I am sorting out data from my database using PHP and needed to know if the string(varchar) value starts with a letter or a number, so i am writing a function to check this.

Below is my code, I got the first letter of the string and now my next step is to identify if its a Letter or a number,can PHP achieve this? any suggestions would be great thanks!

function StartWith($str) {

     return  $str[0];

}

echo StartWith('AdamSavior');
</div>

图片转代码服务由CSDN问答提供 功能建议

此问题已经存在 这里有一个答案:

  • 第一个字母是字符串中的数字 5 answers \ n

    我正在使用PHP从我的数据库中整理数据,并且需要知道字符串(varchar)值是否开始 有一个字母或数字,所以我正在编写一个函数来检查这个。

    下面是我的代码,我得到了字符串的第一个字母,现在我的下一步是确定是否 它的字母或数字,PHP可以达到这个目的吗? 任何建议都会非常感谢!

      function StartWith($ str){
     
     return $ str [0]; 
     
    } 
     
    echo StartWith(  'AdamSavior'); 
       
     
  • 写回答
  • 好问题 提建议
  • 追加酬金
  • 关注问题
  • 邀请回答

4条回答 默认 最新

相关推荐 更多相似问题