douhuai4155 2018-08-12 01:57
浏览 52
已采纳

PHP如何在单个字符串中连接多维数组和单个数组

Find below the var_dump:

Array ( [0] => Merk op dat als u verschillende verzekeringsovereenkomsten gaat vergel [1] => ijken, u niet enkel de geraamde kosten en lasten van de overeenkomsten [2] => met elkaar mag vergelijken, maar ook andere elementen in aanmerking m [3] => oet nemen, zoals de reikwijdte van de waarborgen, het bedrag van event [4] => uele franchises of de uitsluitingsclausules. De hierboven opgegeven ) Array ( [0] => ramingen geven een beter zicht op het premiegedeelte dat wordt aangewe [1] => nd voor de dekking van het risico dat door de verzekeringsovereenkomst [2] => wordt gedekt. Het saldo van de premie, na aftrek van de taksen en bij [3] => dragen alsook van de acquisitie- en administratiekosten, bestaat immer [4] => s uit het gedeelte van de premie dat wordt aangewend om de ) Array ( [0] => contractueel vastgelegde prestaties te verrichten en uit de andere kos [1] => ten dan hierboven vermeld (waaronder de samengevoegde en onderling ged [2] => eelde kosten van de schadegevallen en het beheer ervan). Deze ramingen [3] => zijn berekend op grond van de boekhoudkundige gegevens van het laatst [4] => e boekjaar van de verzekeringsonderneming, als goedgekeurd door haar ) algemene vergadering.Array ( [0] => La prime a t adapte en fonction de notre dernier tarif. Vous avez l [1] => e droit de rsilier votre contrat dans les 3 mois qui suivent cette no [2] => tification. La rsiliation se fait par lettre recommande. ) Array ( [0] => Votre attention est attire sur le fait qu'une comparaison entre plusi [1] => eurs contrats d'assurance ne doit pas se limiter comparer l'estimati [2] => on des cots et frais de chaque contrat mais doit galement prendre en [3] => considration d'autres lments, tels que l'tendue des garanties, le [4] => montant des franchises ventuelles ou les clauses d'exclusion. Les ) Array ( [0] => estimations communiques ci-dessus permettent de mieux apprcier la pa [1] => rtie de la prime qui sert couvrir le risque assur par le contrat d' [2] => assurance. Le solde de la prime, aprs dduction des taxes et contribu [3] => tions ainsi que des frais d'acquisition et d'administration, reprsent [4] => e en effet la part de la prime affecte l'excution des prestations ) Array ( [0] => contractuelles ainsi que les frais non mentionns ci-dessus (y inclus [1] => le cot mutualis des sinistres et de leur gestion). Ces estimations s [2] => ont calcules sur la base des donnes comptables du dernier exercice c [3] => omptable de l'entreprise d'assurances telles qu'approuves par son ass [4] => emble gnrale. )

As you can see this example combines single and multidimensional arrays, and I need to put them in a single string separated by blank spaces.

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongwu8064 2018-08-12 02:11
    关注

    One word, Recursion

    function mutliImplode($glue, $pieces = ''){
        if(!is_array($pieces) && is_array($glue)){
        //compatibility with native implode where glue and piecess can be swapped
             list($glue, $pieces) = array($pieces, $glue); //swap their values
        }
    
        $flat = [];
        foreach($pieces as $item){
            //if it's a sub-array, call this function again with the sub-array (recursion)
            if(is_array($item)) $item = mutliImplode($glue, $item);
    
            $flat[] = $item;      
        }
    
        //by building a flat array, we can avoid having to remove extra "glue"
        //if we just concatenated $item = $item.$glue. At the end we would 
        //have an extra $glue that we would have to remove...
        return implode($glue, $flat);
    }
    
    $arr = [ 'one', ['two', 'three']];
    echo mutliImplode(' ', $arr);
    

    Output

    one two three
    

    Sandbox

    Also if there is no "glue" you can call it just like native implode (which you can call by substituting "glue" with "pieces", and leaving the second argument out)

    mutliImplode($arr);
    

    Output

    onetwothree
    

    Or you can even swap the arguments, just like native implode. Although its recommend to do $glue then $pieces. I just thought like throwing that in as an extra challenge for myself.

       echo mutliImplode($arr, ' ');
    

    Output

     one two three
    

    Reference http://php.net/manual/en/function.implode.php

    implode — Join array elements with a string

    Note: implode() can, for historical reasons, accept its parameters in either order. For consistency with explode(), however, it may be less confusing to use the documented order of arguments.

    This of course assumes you input a valid array, it also works on non-nested array, albeit a bit slower then the native implementation.

    Cheers!

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 素材场景中光线烘焙后灯光失效
  • ¥15 请教一下各位,为什么我这个没有实现模拟点击
  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题
  • ¥15 slam rangenet++配置
  • ¥15 有没有研究水声通信方面的帮我改俩matlab代码
  • ¥15 ubuntu子系统密码忘记
  • ¥15 保护模式-系统加载-段寄存器