dongxia9519 2013-04-29 23:39
浏览 95
已采纳

显示mysql数据库字段

I have a from which is linked to a PHP script. When the user enters their username I want to to display fields regarding to their record. Specifically 'DOB' and 'email'.

The problem is, when i enter the username it opens test.php but does not show up any records.

My form is:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="test.php">
  <label>Name
  <input type="text" name="textfield" />
  </label>
  <p>
    <label>
    <input type="submit" name="Submit" value="Submit" />
    </label>

  </p>
</form>

My PHP script is:

  <?php 

    $host=""; // Host name 
    $username=""; // Mysql username 
    $password=""; // Mysql password 
    $db_name=""; // Database name 
    $tbl_name="members"; // Table name  

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect"); 
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

     $username = $_POST['textfield'];
      echo '</br>';
     $query = mysql_query("SELECT * FROM `members` WHERE `username`='$username'");

    while($result = mysql_fetch_array($query)) {
    //display
    echo $result['DOB'];
    echo $result['email'];
    }
    ?>
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dtot74529 2013-04-29 23:44
    关注

    You should connect to a database before you run any queries:

    $link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password');
    if (!$link) {
        die('Could not connect: ' . mysql_error());
    }
    echo 'Connected successfully';
    mysql_close($link);
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 flask项目,怎么使用AJAX传数据库数据到echarts图表的data里,实现异步加载数据。
  • ¥15 本题的答案是不是有问题
  • ¥15 关于#r语言#的问题:(svydesign)为什么在一个大的数据集中抽取了一个小数据集
  • ¥15 C++使用Gunplot
  • ¥15 这个电路是如何实现路灯控制器的,原理是什么,怎么求解灯亮起后熄灭的时间如图?
  • ¥15 matlab数字图像处理频率域滤波
  • ¥15 在abaqus做了二维正交切削模型,给刀具添加了超声振动条件后输出切削力为什么比普通切削增大这么多
  • ¥15 ELGamal和paillier计算效率谁快?
  • ¥15 蓝桥杯单片机第十三届第一场,整点继电器吸合,5s后断开出现了问题
  • ¥15 file converter 转换格式失败 报错 Error marking filters as finished,如何解决?