duanqin9631 2014-08-14 08:15
浏览 23
已采纳

PHP多个数据库表搜索

i am trying to use UNION to search same keyword in multiple tables.

My code looks like:

$con = new PDO( DB_HOST, DB_USER, DB_PASS ); 
    $con->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );
    $sql = "SELECT * FROM evidence_vin WHERE vin = :vin LIMIT 1";
    $sql2 = "SELECT * FROM national_register_sk WHERE vin = :vin LIMIT 1";

    $stmt = $con->prepare( $sql ) union ( $sql2 );
    $stmt->bindValue( "vin", $this->vin, PDO::PARAM_STR );
    $stmt->execute();
        echo "<table>";
        echo "<th>Progress</th>";
        echo "<th>Claim number</th>";
        echo "<th>Make</th>";
        echo "<th>Status</th>";
        echo "<th>View</th>";
        echo "<th>Action</th>";
        while ($row = $stmt->fetch()){
            echo "<tr>";
            echo "<td>24</td>";
            echo "<td>".$row['claim_number']."</td>";
            echo "<td>".$row['license']."</td>";
            echo "<td>".$row['country']."</td>";
            echo "<td>".$row['vin']."</td>";
            echo "<td><a href=\"detail.php?id=".$row["id"]."&action=detail\">detail</td>";
            echo "</tr>";
             } 
        }catch(PDOExeption $e){
        echo $e->getMessage();

Ofc its throwing error with unexpectred union but i am not sure how else i should write it. Can somebody help me?

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongyuan1970 2014-08-14 08:17
    关注

    Your union must be in the SQL statement.

    $sql = "SELECT * FROM evidence_vin WHERE vin = :vin LIMIT 1 UNION SELECT * FROM national_register_sk WHERE vin = :vin LIMIT 1";
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 R语言Rstudio突然无法启动
  • ¥15 关于#matlab#的问题:提取2个图像的变量作为另外一个图像像元的移动量,计算新的位置创建新的图像并提取第二个图像的变量到新的图像
  • ¥15 改算法,照着压缩包里边,参考其他代码封装的格式 写到main函数里
  • ¥15 用windows做服务的同志有吗
  • ¥60 求一个简单的网页(标签-安全|关键词-上传)
  • ¥35 lstm时间序列共享单车预测,loss值优化,参数优化算法
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值