dscrn1974 2018-05-20 02:09
浏览 51
已采纳

如何使用foreach()插入HTML而不使用echo

I have this working code in my view:

<?php
                $task_num = 0;
                foreach ($curent_day->getTasksList() as $task){

                    echo '<div class="task">';
                        echo '<span class="task_id">'.($task_num+1).'.'.'</span>';
                        echo '<div class="task_time">';
                            echo '<span class="task_time_start">'.$task->getStartTime().'</span>';
                            echo '<span class="task_time_finish">'.$task->getFinishTime().'</span>';
                        echo '</div>';
                        echo '<a href="/" class="task_name">'.$task->name.'</a>';
                        echo '<a href="/" class="btn task_start btn_disabled">Start</a>';
                        echo '<a href="/" class="btn task_finish btn_disabled">Finish</a>';
                        echo '<div class="status_round '.$task->status.'"></div>';
                    echo '</div>';

                $task_num++;

                }
?>

Is there any way to get rid of 'echo'? P.S. and is the way to insert HTML with HTML helper more correct even if it takes more space?

  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • duanqinjiao5244 2018-05-20 09:07
    关注

    You can drop echo completely and use native HTML syntax:

    <?php $task_num = 0 ?>
    <?php foreach ($curent_day->getTasksList() as $task): ?>
        <div class='task'>
            <span class='task_id'><?= ++$task_num ?></span>
            <div class='task_time'>
                <span class='task_time_start'><?= $task->getStartTime() ?></span>
                <span class='task_time_finish'><?= $task->getFinishTime() ?></span>
            </div>
            <a href='/' class='task_name'><?= $task->name ?></a>
            <a href='/' class='btn task_start btn_disabled'>Start</a>
            <a href='/' class='btn task_finish btn_disabled'>Finish</a>
            <div class='status_round <?= $task->status ?>'></div>
        </div>
    <?php endforeach ?>
    

    This will give you better syntax highlighting and autoformatting support in your IDE/editor.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 python天天向上类似问题,但没有清零
  • ¥30 3天&7天&&15天&销量如何统计同一行
  • ¥30 帮我写一段可以读取LD2450数据并计算距离的Arduino代码
  • ¥15 C#调用python代码(python带有库)
  • ¥15 矩阵加法的规则是两个矩阵中对应位置的数的绝对值进行加和
  • ¥15 活动选择题。最多可以参加几个项目?
  • ¥15 飞机曲面部件如机翼,壁板等具体的孔位模型
  • ¥15 vs2019中数据导出问题
  • ¥20 云服务Linux系统TCP-MSS值修改?
  • ¥20 关于#单片机#的问题:项目:使用模拟iic与ov2640通讯环境:F407问题:读取的ID号总是0xff,自己调了调发现在读从机数据时,SDA线上并未有信号变化(语言-c语言)