dou72260 2017-04-11 05:50
浏览 20
已采纳

在php中从数组中提取数据

How can I extract data from this array:

Array
(
    [0] => Array
        (
            [name] => color / size 
            [value] => Array
                (
                    [0] => blue / l 
                    [1] => blue / m 
                    [2] => red / l 
                    [3] => red / m 
                )
}

in this format?

color = blue,red
size = L,M
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • douxi3233 2017-04-11 05:59
    关注

    Using implode() and explode() will solve the purpose. Try this:

    foreach ($array[0]['value'] as $k => $val) {
        $values  = explode(' / ', $val); // Break up string into array
        $color[] = $values[0]; // Store colors in this array
        $size[]  = $values[1];  // Store size in this array
    }
    
    echo 'Color = ' . implode(',', array_unique($color)); // First get unique values using array_unique, then convert this array to string using implode()
    echo '<br/>';
    echo 'Size = '. implode(',', array_unique($size)); // First get unique values using array_unique, then convert this array to string using implode()
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 flask项目,怎么使用AJAX传数据库数据到echarts图表的data里,实现异步加载数据。
  • ¥15 本题的答案是不是有问题
  • ¥15 关于#r语言#的问题:(svydesign)为什么在一个大的数据集中抽取了一个小数据集
  • ¥15 C++使用Gunplot
  • ¥15 这个电路是如何实现路灯控制器的,原理是什么,怎么求解灯亮起后熄灭的时间如图?
  • ¥15 matlab数字图像处理频率域滤波
  • ¥15 在abaqus做了二维正交切削模型,给刀具添加了超声振动条件后输出切削力为什么比普通切削增大这么多
  • ¥15 ELGamal和paillier计算效率谁快?
  • ¥15 蓝桥杯单片机第十三届第一场,整点继电器吸合,5s后断开出现了问题
  • ¥15 file converter 转换格式失败 报错 Error marking filters as finished,如何解决?