douqiao3930 2016-03-17 12:31
浏览 45
已采纳

如何使用zend framework 1.12执行sql文件file.sql?

Php script:

   $db = Zend_Db_Table::getDefaultAdapter();
   $file_content = file_get_contents('file.sql', FILE_USE_INCLUDE_PATH);
   if($file_content!=''){
       $db->query($sql);
   }

It works for me if the sql file contains a simple sql query.

My sql file contains a procedure declaration:

DELIMITER $$
CREATE PROCEDURE PROC()
BEGIN
    ALTER ...... ;
    DELETE ..... ;
END $$
DELIMITER ;
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doutale7115 2016-03-17 12:57
    关注

    If content of your file.sql is used as sql query string, it should look like the following(without "delimiters"):

    CREATE PROCEDURE PROC()
    BEGIN
        ALTER ...... ;
        DELETE ..... ;
    END
    

    Also, check if a certain procedure doesn't exist in database beforehand:

    SELECT EXISTS (SELECT 1 FROM mysql.proc p WHERE db = 'db_name' 
    AND name = 'PROC');
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥85 maple软件,solve求反函数,出现rootof怎么办?
  • ¥15 求chat4.0解答一道线性规划题,用lingo编程运行,第一问要求写出数学模型和lingo语言编程模型,第二问第三问解答就行,我的ddl要到了谁来求了
  • ¥15 Ubuntu在安装序列比对软件STAR时出现报错如何解决
  • ¥50 树莓派安卓APK系统签名
  • ¥15 maple软件,用solve求反函数出现rootof,怎么办?
  • ¥65 汇编语言除法溢出问题
  • ¥15 Visual Studio问题
  • ¥20 求一个html代码,有偿
  • ¥100 关于使用MATLAB中copularnd函数的问题
  • ¥20 在虚拟机的pycharm上