doupa2871 2016-11-17 07:15 采纳率: 100%
浏览 65
已采纳

从TWO下拉列表中选择值时如何显示div?

Here I have two dropdown

<div class="form-group">
    <label class="col-sm-4 control-label">Car Type</label>
    <div class="col-sm-7">
        <select class="form-control" id="cartype" name="cartype">
           <option value=""> -- Select Type -- </option>
           <option value="Innova">Innova</option>
           <option value="Tata">Tata</option>
           <option value="Mahindra">Mahindra</option>
        </select>
    </div>
</div>

<div class="form-group">
    <label class="col-sm-4 control-label">Rate Type</label>
    <div class="col-sm-7">
        <select class="form-control" id="rate" name="rate" onchange="showdiv()" >
            <option value=""> -- Select Type -- </option>
            <option value="Outstation" name="outstation" id="outstation">Outstation</option>
            <option value="Local" name="local" id="local">Local</option>
        </select>
    </div>

And a Text Box

<div class="form-group" id="showme" style="display:none;">
    <input type="text" id="txt1" name="txt1">
</div>

My Javascript

function showdiv(){
  var vehicle = document.getElementById("cartype").value = "Innova || Tata";
  var rate = document.getElementById("rate").value = "Local";   
  document.getElementById("showme").style.display = 'block';
}

Here I need to display the Text Box div only when cartype is equal to Local. But when I select Rate Type the hidden div is displaying.

Can you help me out where is the error in my code??

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doumiang2297 2016-11-17 07:30
    关注

    this should be working:

    function showdiv(){
      var vehicle = document.getElementById("cartype").value;
      var rate = document.getElementById("rate").value;
    
      if ((vehicle == "Innova" || vehicle == "Tata") && rate == 'Local') {
         document.getElementById("showme").style.display = 'block';
      } else {
         document.getElementById("showme").style.display = 'none';
      }
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 NAO机器人的录音程序保存问题
  • ¥15 C#读写EXCEL文件,不同编译
  • ¥15 MapReduce结果输出到HBase,一直连接不上MySQL
  • ¥15 扩散模型sd.webui使用时报错“Nonetype”
  • ¥15 stm32流水灯+呼吸灯+外部中断按键
  • ¥15 将二维数组,按照假设的规定,如0/1/0 == "4",把对应列位置写成一个字符并打印输出该字符
  • ¥15 NX MCD仿真与博途通讯不了啥情况
  • ¥15 win11家庭中文版安装docker遇到Hyper-V启用失败解决办法整理
  • ¥15 gradio的web端页面格式不对的问题
  • ¥15 求大家看看Nonce如何配置