dongxin991209 2015-08-23 10:54
浏览 82
已采纳

未初始化的字符串偏移量:-1引用带花括号的单个字符串字符时

I have this code:

$len = strlen($string);

if ($string{$len-1} == '-') {
    // Do stuff...
}

However I get the following NOTICE error:

Uninitialized string offset: -1

When I var_dump($len-1) the value I get:

int 3

When I var_dump($string) I get:

string 'bobo' (length=4)

So could anyone tell me why this is causing a NOTICE error?

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doupu1727 2015-08-23 10:58
    关注

    To prevent notice add additional condition to if statement:

    $len = strlen($string);
    
    if ($len > 0 && $string{$len-1} == '-')
        // Do stuff...
    }
    

    or use substr function:

    if (substr($string, -1) == '-') {
        // Do stuff...
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 下图接收小电路,谁知道原理
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错
  • ¥15 这个主板怎么能扩出一两个sata口
  • ¥15 不是,这到底错哪儿了😭
  • ¥15 2020长安杯与连接网探