dprfe04886 2014-12-19 14:04
浏览 19
已采纳

preg替换url中的第二个子串

I need to remove the second occurrence of a substring from an url. So, my urls are something like this:

http://example.com/<category>/<category>-<subcategory>-<id>

e.g.

http://example.com/laptop/laptop-hp-probook-101 must be http://example.com/laptop/hp-probook-101

or

http://example.com/computer-parts/computer-parts-cool-motherboard-123 must be http://example.com/computer-parts/cool-motherboard-123

I tried this:

$new_url = preg_replace("$category", "", absoluteurl(<url>), 1);

but it fails...

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • doutuoben6908 2014-12-19 14:15
    关注

    You can use a backreference:

    <?php
    $str = 'http://example.com/laptop/laptop-hp-probook-101';
    //must be http://example.com/laptop/hp-probook-101
    $str = preg_replace('/\/(.*?)\/\1-/', '/$1/', $str);
    print $str;
    

    Output:

    http://example.com/laptop/hp-probook-101

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 csmar数据进行spss描述性统计分析
  • ¥15 各位请问平行检验趋势图这样要怎么调整?说标准差差异太大了
  • ¥15 delphi webbrowser组件网页下拉菜单自动选择问题
  • ¥15 wpf界面一直接收PLC给过来的信号,导致UI界面操作起来会卡顿
  • ¥15 init i2c:2 freq:100000[MAIXPY]: find ov2640[MAIXPY]: find ov sensor是main文件哪里有问题吗
  • ¥15 运动想象脑电信号数据集.vhdr
  • ¥15 三因素重复测量数据R语句编写,不存在交互作用
  • ¥15 微信会员卡等级和折扣规则
  • ¥15 微信公众平台自制会员卡可以通过收款码收款码收款进行自动积分吗
  • ¥15 随身WiFi网络灯亮但是没有网络,如何解决?