dth8312 2018-07-26 01:53
浏览 61
已采纳

在jquery中获取选项标记文本

Can someone help me get the text of my option tag because i always get blank when i do.

here is the html/php

<div class="form-group">
    <label for="sel1" id = "type_set">Webhook Type:</label>
    <select name="type" id = "selecting">
        <option value="" selected disabled hidden >Choose Tagging</option>
        <?php

        $disp = PDODatabase::Instance()->QueryAll("SELECT * FROM social_media" );

        foreach($disp as $data){
            if($data['_DELETED'] != 1){
                echo "<option data-med='".$data['SOCIAL_NAME']."'  id = 'soc' value='".$data['ID']."'>".$data['SOCIAL_NAME']."</option>";
            }
        }

    ?>
    </select>

</div>

here is the script:

jQuery(document).on('click','#soc', function(e){
  e.preventDefault();
  var med = $('#selecting:selected').text();
  alert(med);
  // var tod = ""+year+""+month+""+dat+""+ran+""+med+"";
  // document.getElementById("wname_set").value = tod;

});

thank you T_T

  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • dongyu3967 2018-07-26 01:57
    关注

    #selecting is the ID of the <select>, you need to select the selected option.

    var med = $('#selecting option:selected').text();
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 安卓adb backup备份应用数据失败
  • ¥15 eclipse运行项目时遇到的问题
  • ¥15 关于#c##的问题:最近需要用CAT工具Trados进行一些开发
  • ¥15 南大pa1 小游戏没有界面,并且报了如下错误,尝试过换显卡驱动,但是好像不行
  • ¥15 没有证书,nginx怎么反向代理到只能接受https的公网网站
  • ¥50 成都蓉城足球俱乐部小程序抢票
  • ¥15 yolov7训练自己的数据集
  • ¥15 esp8266与51单片机连接问题(标签-单片机|关键词-串口)(相关搜索:51单片机|单片机|测试代码)
  • ¥15 电力市场出清matlab yalmip kkt 双层优化问题
  • ¥30 ros小车路径规划实现不了,如何解决?(操作系统-ubuntu)