doujiepin5547 2017-02-02 13:22
浏览 46
已采纳

PHP日期时间转换法语

I have an array of dates as listed below:

$date_events = array(
    0 => 'Lundi, janvier 30, 2017',
    1 => 'Mardi, janvier 24, 2017',
    2 => 'Mardi, janvier 17, 2017',
    3 => 'Mardi, janvier 10, 2017',
    4 => 'Mercredi, janvier 25, 2017',
    5 => 'Lundi, janvier 2, 2017',
    6 => 'Dimanche, janvier 1, 2017',
    7 => 'Mardi, janvier 3, 2017',
    8 => 'Lundi, février 13, 2017'
);

I want to convert these days in "d-m-Y" Format.Everything is working fine when the dates are in English, but my problem is with French date that is not being converted and returning '01-01-1970'. I am using below code:

for( $i=0 ; $i < count($date_events) ; $i++){
    $time = strtotime($date_events[$i]);
    $newformat[] = date("d-m-Y",$time);
}

Can someone help me out with this date conversion for French?

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dongliufa6380 2017-02-02 13:34
    关注
    $date_events = array(
        0 => 'Lundi, janvier 30, 2017',
        1 => 'Mardi, janvier 24, 2017',
        2 => 'Mardi, janvier 17, 2017',
        3 => 'Mardi, janvier 10, 2017',
        4 => 'Mercredi, janvier 25, 2017',
        5 => 'Lundi, janvier 2, 2017',
        6 => 'Dimanche, janvier 1, 2017',
        7 => 'Mardi, janvier 3, 2017',
        8 => 'Lundi, février 13, 2017'
    );
    
    $frToEn = array(
        'janvier'=>'jan',
        'février'=>'feb',
        'mars'=>'march',
        'avril'=>'apr',
        'mai'=>'may',
        'juin'=>'jun',
        'juillet'=>'jul',
        'août'=>'aug',
        'septembre'=>'sep',
        'octobre'=>'oct',
        'novembre'=>'nov',
        'décembre'=>'dec',
    
        'lundi'=>'monday',
        'mardi'=>'tuesday',
        'mercredi'=>'wednesday',
        'jeudi'=>'thursday',
        'vendredi'=>'friday',
        'samedi'=>'saturday',
        'dimanche'=>'sunday'
    );
    foreach($date_events as &$date){
        $date = strtr(strtolower($date),$frToEn);
        $date = array($date,date('Y-m-d',strtotime($date)));
    }
    print '<pre>';
    print_r($date_events);
    

    One way to rome...

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 怎么让wx群机器人发送音乐
  • ¥15 fesafe材料库问题
  • ¥35 beats蓝牙耳机怎么查看日志
  • ¥15 Fluent齿轮搅油
  • ¥15 八爪鱼爬数据为什么自己停了
  • ¥15 交替优化波束形成和ris反射角使保密速率最大化
  • ¥15 树莓派与pix飞控通信
  • ¥15 自动转发微信群信息到另外一个微信群
  • ¥15 outlook无法配置成功
  • ¥30 这是哪个作者做的宝宝起名网站