dongpixi2648 2015-10-27 10:04
浏览 70
已采纳

使用utf-8 unicode导出php中的excel文件

I want to export mysql with Php (CodeIgniter) in excel format, but I have problem with UFT-8 characters. it shows the UTF-8 characters ugly.

It is my code

class Excel extends CI_controller{

function index(){

    $this->load->model('user_model');
    $data = $this->user_model->profile_detail_excel();  

      function cleanData(&$str)
      {
        $str = preg_replace("/\t/", "\\t", $str);
        $str = preg_replace("/?
/", "\
", $str);
        if(strstr($str, '"')) $str = '"' . str_replace('"', '""', $str) . '"';
        $str = chr(255).chr(254).mb_convert_encoding( $str, 'UTF-16LE', 'UTF-8');           
        }

      // filename for download
      $filename = "website_data_" . date('Ymd') . ".xls";

    header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$filename\"");
    header("Content-Type: application/vnd.ms-excel;  charset=UTF-16LE");


      $flag = false;
      foreach($data as $row) {
        if(!$flag) {
          // display field/column names as first row
          echo implode("\t", array_keys($row)) . "
";
          $flag = true;
        }
        array_walk($row, 'cleanData');
        echo implode("\t", array_values($row)) . "
";
      }
      exit;


}

I appreciate any help

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • douluokuang7184 2015-11-07 09:16
    关注

    I use PHPExcel plugin for codeigniter. it works perfect for utf-8

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥100 c语言,请帮蒟蒻写一个题的范例作参考
  • ¥15 名为“Product”的列已属于此 DataTable
  • ¥15 安卓adb backup备份应用数据失败
  • ¥15 eclipse运行项目时遇到的问题
  • ¥15 关于#c##的问题:最近需要用CAT工具Trados进行一些开发
  • ¥15 南大pa1 小游戏没有界面,并且报了如下错误,尝试过换显卡驱动,但是好像不行
  • ¥15 没有证书,nginx怎么反向代理到只能接受https的公网网站
  • ¥50 成都蓉城足球俱乐部小程序抢票
  • ¥15 yolov7训练自己的数据集
  • ¥15 esp8266与51单片机连接问题(标签-单片机|关键词-串口)(相关搜索:51单片机|单片机|测试代码)