douti9253 2014-10-31 07:01
浏览 23
已采纳

从字符串中提取新闻ID

I have a string with long HTML-content like:

<TABLE cellPadding=3 width=100%><td><font class=btime>20:53</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414691580 target=right>Кыргызстан: понастроили мечетей.., - Омор Рысбаев</a><br><font class=btime>20:50</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414691400 target=right>Исламская Изида: как джихадисты вынуждают западные компании менять названия</a><br><font class=btime>20:48</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414691280 target=right>Не прошло и двух лет. Российский летчик Петренко освобожден из плена талибов в Афганистане</a><br><font class=btime>19:58</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414688280 target=right>Игорь Стрелков объявил о создании общественного движения "Новороссия"</a><br><font class=btime>19:27</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414686420 target=right>Давление США на Россию будет только нарастать. Зачем Путин дал слабину? - Гао Фэн</a><br><font class=btime>19:21</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414686060 target=right>Путин не знает страны, в которой живет. Тайга давным-давно полыхает.., - Э.Ханымамедов</a><br><font class=btime>19:11</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414685460 target=right>Протестующие в Буркина-Фасо подожгли парламент, пытаясь свернуть бессменного (с 1987) президента Блэза Компаоре</a><br><font class=btime>18:37</font>&nbsp;&nbsp;<a href=news2.php?st=1414683420

from which I am trying to extract all news ids and write them in array. As you can see all the ids are placed between "?st=" and " target" markers. Would appreciate much for advising the best method to solve this task. Thank you.

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongpin1850 2014-10-31 07:05
    关注

    Use the below regex in preg_match_all function to get an array of all the id's

    \?st=\K\S+(?=\s*target|$)
    

    DEMO

    If you don't want to fetch the id which isn't followed by the string target (last id) then remove the |$ from the above regex.

    \?st=\K\S+(?=\s*target)
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 在获取boss直聘的聊天的时候只能获取到前40条聊天数据
  • ¥20 关于URL获取的参数,无法执行二选一查询
  • ¥15 液位控制,当液位超过高限时常开触点59闭合,直到液位低于低限时,断开
  • ¥15 marlin编译错误,如何解决?
  • ¥15 有偿四位数,节约算法和扫描算法
  • ¥15 VUE项目怎么运行,系统打不开
  • ¥50 pointpillars等目标检测算法怎么融合注意力机制
  • ¥20 Vs code Mac系统 PHP Debug调试环境配置
  • ¥60 大一项目课,微信小程序
  • ¥15 求视频摘要youtube和ovp数据集