duanhai1455 2015-01-19 21:05
浏览 264
已采纳

在html代码中显示javascript变量

im really new to javascript and im kind of stuck with two problems :

-first problem: how can i display variables in html code, here's mine:

<script type="text/javascript">
var $first = 1000;
var $seconde = 50;
var $percentage = 0;
function pourcentage(somme, but) {
    percentage = ((somme / but ) * 100);} 
function incremente() {
    $first = $first + 10 ;}   
</script>  

and here's what im trying to do:

 <li><a href="#">first variable $first seconde one is $seconde</a></li>

-2nd problem is how to use a function onclick:

<li class="blue"><a href="#" onclick="incremente()">stuff</a></li>

thank you for your time :)

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • duanbei7035 2015-01-19 21:15
    关注

    var $first = 1000;
    var $seconde = 50;
    var $percentage = 0;
    var place1=document.getElementById('first');
    var place2=document.getElementById('second');
    function pourcentage(somme, but) {
        percentage = ((somme / but ) * 100);
      alert('pourcentage = '+percentage+'%');
    } 
    function incremente() {
      
        $first = $first + 10 ;
      place1.innerHTML=$first;
      place2.innerHTML=$seconde;
    }   
    <a href="#">first variable is <span id="first"></span> and seconde one is<span id="second"></span></a>
    <br><button onclick="pourcentage(100,5)">pourcentage</button>
    <br><button onclick="incremente()">incremente</button>

    </div>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 eclipse运行项目时遇到的问题
  • ¥15 关于#c##的问题:最近需要用CAT工具Trados进行一些开发
  • ¥15 南大pa1 小游戏没有界面,并且报了如下错误,尝试过换显卡驱动,但是好像不行
  • ¥15 没有证书,nginx怎么反向代理到只能接受https的公网网站
  • ¥50 成都蓉城足球俱乐部小程序抢票
  • ¥15 yolov7训练自己的数据集
  • ¥15 esp8266与51单片机连接问题(标签-单片机|关键词-串口)(相关搜索:51单片机|单片机|测试代码)
  • ¥15 电力市场出清matlab yalmip kkt 双层优化问题
  • ¥30 ros小车路径规划实现不了,如何解决?(操作系统-ubuntu)
  • ¥20 matlab yalmip kkt 双层优化问题