duansha7453 2018-09-05 19:20
浏览 24

我有这个PHP代码如何让它生成从1到16的随机长度

I have this php code how can i make it generate random from 1 to 10

$seed = str_split('aAbBcCdDeEfFgGhHiIjJkKlLmMnNoOpPqQrRsStTuUvVwWxXyYzZ123456789');
$rand = array_rand($seed, 16);
$convert = array_map(function($n){
    global $seed;
    return $seed[$n];
},$rand);

$var1 = implode('',$convert);

so need this one to show random not 16 like its there but random length from 1 to 16 each time user comes.

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • doubao7287 2018-09-05 19:36
    关注

    Here's a code snippet without using map

    function generateRandString($length = 10) {
        $chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789';
        $charsLength = strlen($chars);
        $randomString = '';
        for ($i = 0; $i < $length; $i++) {
            $randomString .= $chars[rand(0, $charsLength - 1)];
        }
        return $randomString;
    }
    
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 基于单片机的靶位控制系统
  • ¥15 AT89C51控制8位八段数码管显示时钟。
  • ¥15 真我手机蓝牙传输进度消息被关闭了,怎么打开?(关键词-消息通知)
  • ¥15 下图接收小电路,谁知道原理
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错