duananyantan04633 2014-11-14 14:34
浏览 37
已采纳

PHP DOM解析我的html ul代码[关闭]

I need help with my problem. I have this HTML code

<ul data-role="listview" data-inset="true" class="list-style-none ui-listview ui-listview-inset ui-corner-all ui-shadow">
    <li data-role="list-divider" class="ui-li ui-li-divider ui-btn ui-bar-b ui-corner-top ui-btn-hover-undefined ui-btn-up-undefined">

            VALUE1</li>

        <li class="ui-btn ui-btn-icon-right ui-li-has-arrow ui-li ui-btn-up-c" data-opp="-666696165" data-odd="1.08">
                    <div class="ui-btn-inner ui-li" aria-hidden="true">
                       <div class="ui-btn-text">
                        <a href="#" class="container_12 ui-link-inherit">
                            <div class="grid_10">VALUEA1</div>
                            <div class="grid_2 right">VALUEA2</div>
                        </a>
                       </div>
                       <span class="ui-icon ui-icon-arrow-r ui-icon-shadow"></span>
                      </div>
                    </li>
            <li class="ui-btn ui-btn-icon-right ui-li-has-arrow ui-li ui-btn-up-c" data-opp="-666696166" data-odd="10.00">
                    <div class="ui-btn-inner ui-li" aria-hidden="true">
                       <div class="ui-btn-text">
                        <a href="#" class="container_12 ui-link-inherit">
                            <div class="grid_10">VALUEB1</div>
                            <div class="grid_2 right">VALUEB2</div>
                        </a>
                       </div>
                       <span class="ui-icon ui-icon-arrow-r ui-icon-shadow"></span>
                      </div>
                    </li>
            </ul>

Problem is that I spend more than hours and any of my code doesnt work. Can you help me get this output ?

1: VALUE1

2: VALUEA1

3: VALUEA2

4: VALUEB1

5: VALUEB2

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dqt66847 2014-11-14 14:51
    关注

    U can use html parser or this method :

    $html_values = explode(' ',preg_replace('`\s{2,}`',' ',trim(strip_tags($html))));
    //1 strip_tags : remove html tags
    //2 trim : remove space right and left 
    //3 preg_replace : remove useless space
    //4 explode: make an array 
    foreach($html_values as $index=>$value){
        echo $index.': '.$value.'<br />';
    }
    

    Show :

    0: VALUE1
    1: VALUEA1
    2: VALUEA2
    3: VALUEB1
    4: VALUEB2
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 R语言Rstudio突然无法启动
  • ¥15 关于#matlab#的问题:提取2个图像的变量作为另外一个图像像元的移动量,计算新的位置创建新的图像并提取第二个图像的变量到新的图像
  • ¥15 改算法,照着压缩包里边,参考其他代码封装的格式 写到main函数里
  • ¥15 用windows做服务的同志有吗
  • ¥60 求一个简单的网页(标签-安全|关键词-上传)
  • ¥35 lstm时间序列共享单车预测,loss值优化,参数优化算法
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值