douyao6842 2014-07-17 03:05
浏览 327
已采纳

使用php检测字符串中的泰语

What is the best way to detect thai languange in strings using PHP? I think I'd have to use unicode block, Thai Unicode block (i.e. between U+0E01 and U+0E5B). But how can I apply this in PHP?

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dsk920417 2014-07-17 03:22
    关注

    You could use a regular expression script:

    if (preg_match('/\p{Thai}/u', $text) === 1) {
        echo 'Contains a Thai character';
    }
    

    If you want to use the range then you can also do so:

    if (preg_match('/[\u0E01-\u0E5B]/u', $text) === 1) {
        echo 'Contains a Thai character';
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥50 求图像处理的matlab方案
  • ¥50 winform中使用edge的Kiosk模式
  • ¥15 关于#python#的问题:功能监听网页
  • ¥15 怎么让wx群机器人发送音乐
  • ¥15 fesafe材料库问题
  • ¥35 beats蓝牙耳机怎么查看日志
  • ¥15 Fluent齿轮搅油
  • ¥15 八爪鱼爬数据为什么自己停了
  • ¥15 交替优化波束形成和ris反射角使保密速率最大化
  • ¥15 树莓派与pix飞控通信