duanhuiqing9528
2015-08-19 16:19
浏览 74
已采纳

vSphere API的“QueryPerf”方法返回奇怪的结果

I need to get average daily statistics for given VM. VM runs on VMware vSphere 5.1. I use PHP and call methods through SOAP.

My code looks like this:

$result = $this
        ->soapClient
        ->QueryPerf( array(
            '_this' => $this->serviceContent->perfManager,
            'querySpec' => array(
                'entity'        => $object,
                'startTime'     => $startTime->format( 'c' ),
                'intervalId'    => 86400,
            ),
        ) );

Returned results for CPU usage as a percentage during the interval and memory usage as percentage of total configured or available memory look very strange.

CPU result:

  stdClass::__set_state(array(
     'groupInfo' => 
    stdClass::__set_state(array(
       'label' => 'CPU',
       'summary' => 'CPU',
       'key' => 'cpu',
    )),
     'nameInfo' => 
    stdClass::__set_state(array(
       'label' => 'Usage',
       'summary' => 'CPU usage as a percentage during the interval',
       'key' => 'usage',
    )),
     'rollupType' => 'average',
     'statsType' => 'rate',
     'unitInfo' => 
    stdClass::__set_state(array(
       'label' => 'Percent',
       'summary' => 'Percentage',
       'key' => 'percent',
    )),
     'instance' => '',
     'value' => 349,
  )),

The unit is percent but the value is 349.

Memory result:

  stdClass::__set_state(array(
     'groupInfo' => 
    stdClass::__set_state(array(
       'label' => 'Memory',
       'summary' => 'Memory',
       'key' => 'mem',
    )),
     'nameInfo' => 
    stdClass::__set_state(array(
       'label' => 'Usage',
       'summary' => 'Memory usage as percentage of total configured or available memory',
       'key' => 'usage',
    )),
     'rollupType' => 'average',
     'statsType' => 'absolute',
     'unitInfo' => 
    stdClass::__set_state(array(
       'label' => 'Percent',
       'summary' => 'Percentage',
       'key' => 'percent',
    )),
     'instance' => '',
     'value' => 1193,
  )),

The unit is also percent but the value is 1193.

The other values have the same issues.

Questions: What am I doing wrong? How to get valid results?

Note: these results are slightly postformatted, but no calculations or other modifications of values are performed on the client side.

  • 点赞
  • 写回答
  • 关注问题
  • 收藏
  • 邀请回答

1条回答 默认 最新

  • duanlijia5864 2015-10-08 11:54
    已采纳

    look at the docs. You should divide percent value by 100, to get real percent value.

    点赞 打赏 评论

相关推荐 更多相似问题