dongtang4954 2013-02-14 11:04
浏览 126
已采纳

使用选择的最后一个值设置下拉列表的默认值

I'm using cakephp 1.2, and I have a search form which has also this menu:

Classificazione&nbsp;&nbsp;<select style="margin-top: 5px;" name="classificazione">
            <option value="art0"></option>
            <option value="C">Articoli</option>
            <option value="D">Documentazione</option>
            <option value="A">Libri</option>
            <option value="G">Materiali</option>
            <option value="B">Riviste</option>
            <default value="A">
</select><br />


In the next page I want to set the default value of this menu with what the user has chosen before.


I SOLVED like this (for example, with the first option):
In the controller:

$getParams['classificazione'] = isset($params['classificazione']) ? $params['classificazione'] : '';
...
$this->set('getParams', $getParams);            

In the view:

<option value="C" <?php if ($getParams['classificazione']=="C") echo "selected"; ?> >Articoli</option>
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongzhun8449 2013-02-14 11:07
    关注

    Save the value in a session variable and use that to echo selected for that option

    <?php
        function is_selected($selected_option, $list_option_value) {
           if($selected_option == $list_option_value) {
              return 'selected';
           }
        }
    ?>
    
    <select>
       <option <?php echo is_selected($_SESSION['selected_option'], '1'); ?>>1</option>
    </select>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 基于卷积神经网络的声纹识别
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值
  • ¥15 我想咨询一下路面纹理三维点云数据处理的一些问题,上传的坐标文件里是怎么对无序点进行编号的,以及xy坐标在处理的时候是进行整体模型分片处理的吗
  • ¥15 CSAPPattacklab
  • ¥15 一直显示正在等待HID—ISP
  • ¥15 Python turtle 画图
  • ¥15 stm32开发clion时遇到的编译问题