doumiebiao6827 2017-10-11 07:06
浏览 72
已采纳

codeigniter和mysql更新错误?

when i try to update a table i get an error that time. error image

there is my controller code.

$this->hr_user->insert_user($info);

        $n=explode('--', $info['user_code']);
        $temp=$n[1];
        $lnum=ltrim($temp,'0');
        //print_r($lnum);
        //echo "<br>lastnumber".$lnum;
        $id=$info['user_type'];
        echo $id.''.$lnum;



        $this->hr_user->update_number($id,$lnum);



        redirect('hrm/index');

and here is my model code.

public function update_number($id,$lnum)
{
    $this->db->where('em_id',$id);
    $this->db->update('tbl_emaster.em_lastnumber',$lnum);

}
  • 写回答

4条回答

  • dongtuojuan8998 2017-10-11 07:16
    关注

    The mysql error you got explains every thing. Your query order doesn't generate a qualified query, try:

    public function update_number($id,$lnum)
    {
        $this->db->set('eenter code herem_lastnumber', '$lnum');
        $this->db->where('em_id',$id);
        $this->db->update('emaster');
    }
    

    for more info www.codeigniter.com

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 fluent无法启动
  • ¥15 孟德尔随机化r语言运行问题
  • ¥15 pyinstaller编译的时候出现No module named 'imp'
  • ¥15 nirs_kit中打码怎么看(打码文件是csv格式)
  • ¥15 怎么把多于硬盘空间放到根目录下
  • ¥15 Matlab问题解答有两个问题
  • ¥15 LCD12864中文显示
  • ¥15 在使用CH341SER.EXE时不小心把所有驱动文件删除了怎么解决
  • ¥15 gsoap生成onvif框架
  • ¥15 有关sql server business intellige安装,包括SSDT、SSMS。