dsgffz2579 2009-11-18 15:39
浏览 75
已采纳

PHP中的URL解码

I am trying to decode this URL string using PHP's urldecode function:

urldecode("Ant%C3%B4nio+Carlos+Jobim");

This is supposed to output...

'Antônio Carlos Jobim'

...but instead is ouptutting this

'Antônio Carlos Jobim'

I've tested the string in a JS-based online decoder with great success, but can't seem to do this operation server side. Any ideas?

  • 写回答

6条回答 默认 最新

  • du997562 2009-11-18 15:47
    关注

    Your string is also UTF-8 encoded. This will work:

    echo utf8_decode(urldecode("Ant%C3%B4nio+Carlos+Jobim"));
    

    Output: "Antônio Carlos Jobim".

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(5条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥120 计算机网络的新校区组网设计
  • ¥20 完全没有学习过GAN,看了CSDN的一篇文章,里面有代码但是完全不知道如何操作
  • ¥15 使用ue5插件narrative时如何切换关卡也保存叙事任务记录
  • ¥20 海浪数据 南海地区海况数据,波浪数据
  • ¥20 软件测试决策法疑问求解答
  • ¥15 win11 23H2删除推荐的项目,支持注册表等
  • ¥15 matlab 用yalmip搭建模型,cplex求解,线性化处理的方法
  • ¥15 qt6.6.3 基于百度云的语音识别 不会改
  • ¥15 关于#目标检测#的问题:大概就是类似后台自动检测某下架商品的库存,在他监测到该商品上架并且可以购买的瞬间点击立即购买下单
  • ¥15 神经网络怎么把隐含层变量融合到损失函数中?