duanjianl183188 2011-01-10 14:20
浏览 115
已采纳

在PHP中将数组内容输出为嵌套列表

I have the array array ( [0] => array(1,2,3,4,5) [1] => array(6,7,8,9,10)) and I would like to display it like this:

<ul>
  <li>
     <a href=""/>FIRST ELEMENT OF THE array ==> 1</a>
     <a href=""/>2ND ELEMENT OF THE TAB ==> 2</a>
     <a href=""/>3THIRD ELEMENT==> 3</a>
     <a href=""/>FORTH ELEMENT OF THE TAB ==> 4</a>
     <a href=""/>FIFTH ELEMENT==> 5</a>
 </li>
 <li>
     <a href=""/>6th ELEMENT==> 6</a>
     <a href=""/>7th ELEMENT OF THE TAB ==> 7</a>
     <a href=""/>8th ELEMENT==> 8</a>
     <a href=""/>9th ELEMENT OF THE TAB ==> 9</a>
     <a href=""/>10th ELEMENT OF THE TAB ==> 9</a>
 </li>


</ul>

How can I achieve this in PHP? I am thinking of creating a sub array with array_slice.

  • 写回答

5条回答 默认 最新

  • dosgy00204 2011-01-10 14:24
    关注

    try

    echo "<ul>";
    $i=0;
    $theCount = count($tab);
    while($i<$theCount){
        echo "<li>";
        echo "  <a href=""/>FIRST ELEMENT OF THE TAB ==> {$tab[$i]}</a>";
        $i++;
        echo "  <a href=""/>FIRST ELEMENT OF THE TAB ==> {$tab[$i]}</a>";
        echo "</li>";
        $i++;
    }
    echo "</ul>";
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(4条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 拟通过pc下指令到安卓系统,如果追求响应速度,尽可能无延迟,是不是用安卓模拟器会优于实体的安卓手机?如果是,可以快多少毫秒?
  • ¥20 神经网络Sequential name=sequential, built=False
  • ¥16 Qphython 用xlrd读取excel报错
  • ¥15 单片机学习顺序问题!!
  • ¥15 ikuai客户端多拨vpn,重启总是有个别重拨不上
  • ¥20 关于#anlogic#sdram#的问题,如何解决?(关键词-performance)
  • ¥15 相敏解调 matlab
  • ¥15 求lingo代码和思路
  • ¥15 公交车和无人机协同运输
  • ¥15 stm32代码移植没反应