doupinwan0563 2013-12-27 13:45
浏览 228
已采纳

使用GoLang从文件读取字符串,整数和双精度

How to read data from file in Google Go when my data file looks like this:

SomeString      200.0   2
OtherString     100.6   9
OneMoreString   550.8   1

(String, double and integer). I tried bufio.readLine and bufio.readString but these are reading whole line, while i need seperated variables.

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dongtu4559 2013-12-27 14:04
    关注

    Something like this might work--if you've got spaces in your string, you might need to handle that differently:

    package main
    
    import (
      "fmt"
      "os"
    )
    
    func main() {
       f, err := os.Open("scan.txt")
       if err != nil {
          fmt.Println(err)
       }
       for {
          var i int
          var flt float64
          var str string
          var n int
          n, err = fmt.Fscanln(f, &str, &flt, &i)
          if n == 0 || err != nil {
            break
          }
          fmt.Println("string:", str, "; float:", flt, "; int:", i)
       }
    }
    

    outputs:

    string: SomeString ; float: 200 ; int: 2
    string: OtherString ; float: 100.6 ; int: 9
    string: OneMoreString ; float: 550.8 ; int: 1
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 测距传感器数据手册i2c
  • ¥15 RPA正常跑,cmd输入cookies跑不出来
  • ¥15 求帮我调试一下freefem代码
  • ¥15 matlab代码解决,怎么运行
  • ¥15 R语言Rstudio突然无法启动
  • ¥15 关于#matlab#的问题:提取2个图像的变量作为另外一个图像像元的移动量,计算新的位置创建新的图像并提取第二个图像的变量到新的图像
  • ¥15 改算法,照着压缩包里边,参考其他代码封装的格式 写到main函数里
  • ¥15 用windows做服务的同志有吗
  • ¥60 求一个简单的网页(标签-安全|关键词-上传)
  • ¥35 lstm时间序列共享单车预测,loss值优化,参数优化算法