drqyxkzbs21968684 2016-03-16 05:15
浏览 295
已采纳

从golang中的字符或字符串之前的字符串grep子字符串的最佳方法

I got net.Conn.RemoteAddr() as this:

192.168.16.96:64840

I only need IP address without port number

...
str := conn.RemoteAddr().String()
strSlice := strings.Split(str, ":")
ipAddress := strSlice[0]
...

Is there any simple way?

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongtan8532 2016-03-16 06:04
    关注

    You can use net.SplitHostPort, like so

    ip, _, err := net.SplitHostPort(conn.RemoteAddr().String())
    if err != nil {
        fmt.Println(err)
        return
    }
    fmt.Println(ip)
    

    Try it on the <kbd>Playground</kbd>

    To answer OP's question in the comments above, net.SplitHostPort already deals with IPv6. Given the string

    net.SplitHostPort("[2001:db8:85a3:0:0:8a2e:370]:7334")
    

    Will work as intended.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 微信会员卡等级和折扣规则
  • ¥15 微信公众平台自制会员卡可以通过收款码收款码收款进行自动积分吗
  • ¥15 随身WiFi网络灯亮但是没有网络,如何解决?
  • ¥15 gdf格式的脑电数据如何处理matlab
  • ¥20 重新写的代码替换了之后运行hbuliderx就这样了
  • ¥100 监控抖音用户作品更新可以微信公众号提醒
  • ¥15 UE5 如何可以不渲染HDRIBackdrop背景
  • ¥70 2048小游戏毕设项目
  • ¥20 mysql架构,按照姓名分表
  • ¥15 MATLAB实现区间[a,b]上的Gauss-Legendre积分