doutao5419 2012-07-11 08:20
浏览 74
已采纳

具有文件句柄的Php函数循环

This function is causing big trouble on my server because is in loop:

function loadFiles()
{
$email = $_POST["emailp"];
$file_handle = fopen("/tmpphp/dmbigmail.file", "r");
while (!feof($file_handle)) {
$line = fgets($file_handle);
if(stristr($line,$email)){
    $show = trim(str_replace($email,' ',$line));
    //echo $show;
    $parsedata = substr($show,0,11);
    $parselink = substr($show,10);
    $total = $parsedata.'<a href=' . $parselink. ">$parselink</a><br>";
    echo $total;
    }
     }
     fclose($file_handle);
 }

In my log I can see this: "PHP Warning: fgets() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /path/file.php on line 42"

The line interested is:

$line = fgets($file_handle);

The function is ok, but I dont know why give me this strange error.

  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • doumi1852 2012-07-11 08:22
    关注

    Because $file_handle is boolean false (you can check for this with var_dump), which in turn happens because the fopen call fails.

    fopen

    Returns a file pointer resource on success, or FALSE on error.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 wireshark抓不到vlan
  • ¥20 关于#stm32#的问题:需要指导自动酸碱滴定仪的原理图程序代码及仿真
  • ¥20 设计一款异域新娘的视频相亲软件需要哪些技术支持
  • ¥15 stata安慰剂检验作图但是真实值不出现在图上
  • ¥15 c程序不知道为什么得不到结果
  • ¥40 复杂的限制性的商函数处理
  • ¥15 程序不包含适用于入口点的静态Main方法
  • ¥15 素材场景中光线烘焙后灯光失效
  • ¥15 请教一下各位,为什么我这个没有实现模拟点击
  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来